Novak Djokovici a câştigat turneul ATP de la Tel Aviv

Novak Djokovici a câştigat turneul ATP de la Tel Aviv

Tenismenul sârb Novak Djokovici, numărul 7 mondial, a câştigat turneul ATP 250 de la Tel Aviv (Israel), dotat cu premii totale de 949.475 de dolari, în finala căruia l-a învins în două seturi, 6-3, 6-4, pe croatul Marin Cilic, după o oră şi 34 de minute de joc.

Novak Djokovici a câştigat turneul ATP de la Tel Aviv FOTO AFP

Aceasta este a 19-a victorie obţinută de Djokovici în 21 de confruntări directe cu Cilic, ocupantul locului 16 în clasamentul ATP.

Novak Djokovici (35 de ani), principalul favorit al competiţiei din Israel, a cucerit duminică al treilea său titlu din 2022 şi al 89-lea din cariera sa, în cea de-a 127-a finală disputată în circuitul profesionist. Ultimul succes pe hard al sârbului data din noiembrie 2021, când s-a impus în turneul de la Paris.

Anul acesta, Dokovici a mai câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, pe zgură, în luna mai, iar apoi şi-a apărat cu succes titlul de Grand Slam la Wimbledon, pe iarbă, în luna iulie, dar a pierdut şi o finală, în luna aprilie la Belgrad, în faţa propriilor suporteri.

Campionul sârb, cu 21 de trofee de Mare Şlem în palmares, a fost nevoit să renunţe în acest sezon la turneele americane, inclusiv la US Open, din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva Covid-19 (refuz care l-a făcut să rateze şi Openul Australiei).

După Wimbledon, campionul sârb nu a mai disputat niciun un meci oficial până la competiţia Laver Cup pe echipe, între Europa şi Restul Lumii, desfăşurată săptămâna trecută la Londra.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria