„Nu va mai reveni pe teren”

„Nu va mai reveni pe teren”

Una din cele mai respectate publicații din lumea tenisului anunță că Halep va primi o suspendare de doi ani care îi va pune capăt carierei.

Publicația scrie un articol intitulat „Zece concluzii ale sezonului de tenis”.

A șasea concluzie o privește pe Halep despre care jurnaliștii scriu că „este în fața celui mai important meci din carieră”.

„Nu este un subiect despre care Simonei îi place să vorbească, dar cu siguranță a fost una dintre marile vești ale acestui sezon. Simona Halep, după ce a revenit la cel mai bun nivel al ei în mâinile lui Patrick Mouratoglou, și va fi suspendată de ITF timp de doi ani după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat.

Verdit dur și final de carieră

Românca neagă că ar fi făcut ceva ilegal și va trebui să așteptăm să vedem ce se întâmplă, deși lucrurile nu arată bine pentru Halep. Ea se va afla într-o situație foarte complicată, deoarece atunci când va putea juca din nou va avea 33 de ani (peste 2 ani n.red) și revenirea de la zero la acea vârstă este practic imposibilă”, potrivit publicației.

Nu este clar de unde cunosc jurnaliștii spanioli faptul că suspendarea va fi de doi ani. Dar, în scurta referire la Halep, se precizează de două ori că suspendarea va fi de doi ani.

Cum se apără?

Halep își pregătește apărarea și ar putea invoca posibilitatea ca mâncarea de la US Open pe care a consumat-o să fie contaminată.

Directorul general al Federației Române de Tenis, Răzvan Itu argumentează posibila contaminarea a produselor folosite de Simona Halep la New York (restaurantul jucătorilor de la US Open, masa servită în oraș, la hotelul unde a fost cazată, etc).

„Argentinienii cum pot alerga atât de mult fără să obosească?! Nouă ni s-a spus când am mers acolo să evităm această carne, de vită pentru că ea deja conține elemente care îți dau putere (n.r. aflate pe lista antidoping)”, deconspiră Itu avertismentul primit de la Federația Internațională de Tenis cu ocazia meciului de Cupa Davis jucat de România, în 2011, la Buenos Aires.

„În Argentina, carnea este contaminată, carnea conține deja substanțe asociate cu cele incluse pe lista celor interzise de agențiile mondiale anti-doping”, își asumă Itu detalii știute la cel mai înalt nivel al forurilor mondiale ale tenisului.

Confirmare oficială

Agenția de Integritate a Tenisului nu exclude contaminarea mâncării Simonei Halep la turneele din zona Americii. Halep nu exclude ca mâncarea servită în Statele Unite ale Americii să fi fost contaminată, accidental, fie la restaurantul jucătorilor de la US Open, fie la hotelul unde a fost cazată la New York sau în Manhattan, unde a luat cina în anumite seri în perioada 17 – 28 august 2022. 4 zile după ce a înștiințat-o pe Simona că a fost găsită dopată cu Roxadustat la 29 august după meciul pierdut în turul întâi de la US Open, «Agenția Internațional de Integritate a Tenisului» a trimis jucătorilor o informare-alertă prin care le cerea să evite consumarea anumitor produse din carne, scrie prosport.

„Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, a dat greutate avertismentului Nicole Sapstead, director senior ITIA.

Avocați specializați în cazuri de dopaj în sport și angajați în completele de anchetă Sport Resolutions, tribunalul independent care o va audia pe Halep, susțin că „șansa este destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate cât a fost identificată în proba de urină a Simonei. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată, pentru a echivala o cantitate suficientă care să fie conformă câtimii din testul doping pozitiv al lui Halep!”.

Cu o evoluție semnificativă a evenimentelor în curs sau la orizont în America Centrală și de Sud, ITIA avertizează jucătorii cu privire la riscurile contaminării cărnii în regiune.

„Steroizii pot fi uneori folosiți pentru a accelera creșterea bovinelor și a altor animale crescute pentru carne în anumite țări, care, dacă sunt consumate, pot apărea în testele anti-doping” este comunicatul reomandat tenismenilor de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului care a identificat urme de Roxadustat în testul doping efectuat, la 29 august, de Halep la Flushing Meadows.

Afacerea care i-a dat aripi

Simona Halep a câștigat sume amețitoare din tenis, iar o parte din bani i-a investit în afaceri care nu sunt, însă, pe numele ei. Familia este cea care pune banii Simonei la treabă.

Tatăl a început afacerile la 29 de ani, în 1991, cu Hefaistos SRL o afacere făcută cu fratele său, Halep Iancu, în domeniul agriculturii. Firma a fost radiată între timp.
Ulterior, în 2003, și-a făcut împreună cu soția o fabrică de lapte și produse lactate, Lacto Mony SRL, din ale cărei profituri i-a sponsorizat în parte și cariera sportivă a Simonei Halep care a mai beneficiat de ajutorul material consistent al unuia dintre cei mai bogați oameni de afaceri constănțeni, Corneliu Idu, cu afaceri în domeniul shippingului, însă decedat în urmă cu doi ani. De asemenea, a fost ajutată de Gheorghe Hagi.
Halep depistată pozitiv

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...