O poveste groaznică din Polonia

O poveste groaznică din Polonia

Sinuciderea fiului în vârstă de 15 ani al unui deputat din opoziție a stârnit un val de durere, dar și furie față de partidul de guvernământ și față de mass-media asociată cu acesta, ale cărei relatări au contribuit la identificarea publică a băiatului ca fiind victima unui abuz sexual, relatează publicația poloneză notesfrompoland.com.

Vineri seară, Magdalena Filiks, deputată din partea Platformei Civice (PO), cel mai mare partid de opoziție din Polonia, a anunțat pe rețelele de socializare că fiul ei, Mikołaj, a murit pe 17 februarie.

După ce a dezvăluit detaliile înmormântării, ea a adăugat: „În numele meu și al fiicelor mele, Aleksandra și Maja, cer „presei” să respecte intimitatea familiei mele și să nu vină”.

La scurt timp după aceea, un jurnalist, Radosław Gruca, a scris pe Twitter că speră ca tragedia morții lui Mikołaj să ducă la „dispariția pentru totdeauna din viața publică a lui Tomasz Duklanowski, care a dezvăluit că fiul deputatului a fost rănit de un pedofil”.

Duklanowski este reporter la Radio Szczecin, o filială locală a postului de radio de stat Polskie Radio. În decembrie, Duklanowski a relatat despre cazul unui oficial din Szczecin care, în anul precedent, fusese închis pentru abuz sexual și furnizare de droguri minorilor.

În raportul său, Duklanowski a precizat că cele două victime erau copiii unui parlamentar din Szczecin și a furnizat vârstele acestora. Acest lucru a dus la critici pe scară largă, deoarece a identificat în mod eficient copiii, deoarece informațiile publice disponibile au permis să se stabilească cu ușurință cine sunt aceștia.

Cu toate acestea, figurile din partidul național-conservator de guvernământ Lege și Justiție (PiS) s-au concentrat în schimb pe faptul că, în ciuda faptului că abuzul a avut loc în 2020, iar autorul a fost condamnat în 2021, cazul nu a fost raportat niciodată până când Duklanowski l-a descoperit.

Aceștia au susținut că acest lucru s-a datorat faptului că PO a dorit să ascundă faptul că abuzatorul era membru și fost candidat electoral al partidului și a lucrat ca funcționar sub autoritatea mareșalului provinciei Pomerania de Vest, care este, de asemenea, din PO.

„Tocmai cei care strigă atât de tare despre lupta împotriva pedofiliei ascund faptul că există pedofili în rândurile lor”, a declarat ministrul educației PiS, Przemysław Czarnek, pentru TVP, un alt radiodifuzor de stat. El a spus că a fost „în detrimentul societății” faptul că acest caz nu a fost raportat.

Cu toate acestea, o gamă largă de experți și comentatori au remarcat că acest caz nu a fost făcut public pentru a proteja copiii victime, nu PO.

Tomasz Terlikowski, un comentator catolic proeminent, l-a acuzat pe Czarnek că „a participat la violarea din nou a acestui copil”, alăturându-se „unei vânători de vrăjitoare împotriva părinților unui copil care a fost abuzat sexual”. Acest lucru l-a determinat pe Czarnek să amenințe că îl va da în judecată pe Terlikowski dacă acesta nu-și retrage acuzația.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante