Pîrvulescu despre modificările Codului penal: Vor exista reacţii ale partenerilor străini ai României

Analistul politic Cristian Pîrvulescu susţine că partenerii occidentali ai României vor reacţiona faţă de modificările Codului penal adoptate miercuri de Parlament, iar votul arată că majorităţile parlamentare nu mai sunt "nici pe departe la fel de clare cum erau cu ceva timp în urmă".

Pîrvulescu a opinat că pentru a fi schimbat textul votat miercuri este nevoie de "mai multă coerenţă politică", adăugând că situaţia nu este definitivă.

"Votul la Codul Penal, doar două voturi în plus pentru asigurarea majorităţii, arată că lucrurile evoluează în bătălia parlamentară şi majorităţile nu mai sunt nici pe departe la fel de clare cum erau în urmă cu ceva timp. Rămâne de văzut în ce măsură modificările acestea vor fi acceptate sau nu vor fi acceptate în continuare. Va exista o obiecţie la Curtea Constituţională, va exista o reacţie a preşedintelui, va exista o poziţie a Comisiei de la Veneţia, toate lucrurile astea împreună ar putea schimba textul, dar pentru asta este nevoie de ceva mai multă coerenţă politică decât a fost până în momentul de faţă. Vor exista reacţii, au existat deja şi vor exista reacţii, ale partenerilor străini ai României. Scrisoarea celor 12 ambasadori a fost un avertisment suficient de puternic, declaraţiile ministrului de Externe francez, de asemenea. În acest context putem să considerăm că testul a fost foarte de greu trecut de PSD şi că situaţia nu este nici pe departe definitivă", a afirmat Pîrvulescu.

Analistul politic a declarat că votul din Parlament a fost "absolut previzibil".

"În fond a fost un vot absolut previzibil şi întreaga pregătire a votului lăsa să se înţeleagă că deznodământul va fi acesta, motivul pentru care s-a organizat sesiunea extraordinară fiind exact votarea modificărilor la Codul Penal", a spus Pîrvulescu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

4 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

5 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul