Presa britanică critică „adevărul“ prezentat de Harry și Meghan în documentarul Netflix

Presa britanică critică „adevărul“ prezentat de Harry și Meghan în documentarul Netflix

Presa britanică îi mustră vineri pe Harry şi Meghan după difuzarea primelor episoade din documentarul lor, titrând: „Indecenţi", „punct fără întoarcere", „atac la memoria reginei", Unele voci le cer să renunţe la titlurile regale, relatează AFP.

Printul Harry si Meghan FOTO captură video Netflix

Cotidianul The Sun ;și-a exptrimat indignarea: „Puteţi să cădeţi mai jos de atât?". Publica'ia consacră vineri, ca majoritatea presei, prima pagină şi un spaţiu considerabil documentarului Netflix „Harry & Meghan", ale cărui prime trei episoade au fost lansate joi, scrie Agerpres .

Daily Mail titrează în editorialul său „Indecent Sussex", iar The Mirror evocă un „punct fără întoarcere", la trei ani după plecarea zgomotoasă a cuplului în California.

În episoadele difuzate de Netflix, Harry şi Meghan relatează cum s-au cunoscut şi povestea lor de dragoste şi atacă presa şi paparazzii, pe care îi acuză că au vrut să o "distrugă" pe Meghan, comparând situaţia cu cea a prinţesei Diana, mamă lui Harry.

Cele care au stârnit reacţiile presei sunt însă criticile la adresa familiei regale şi a instituţiei monarhiei britanice, în special batjocorirea protocolului sau aluziile la un Regat Unit rasist şi intolerant.

O denaturare grosieră a realităţii", scrie Daily Mail.

„De ce nu renunţă de bună voie la titluri?”

Ducii de Sussex „arată o lipsă de respect copilărească pentru cultura şi obiceiurile britanice", a scris Daily Telegraph, potrivit căruia Palatul trebuie să "sufere" în faţa afirmaţiilor lui Harry care consideră întreaga ţară drept "o bandă de suprematişti albi care sunt susţinători ai Brexit-ului". The Telegraph a subliniat la rândul său atacurile asupra Commonwealth-ului conţinute în documentar.

„Ceea ce este atât de enervant este că Sussex continuă să atragă milioane de pe urma conexiunilor lor regale în timp ce scuipă pe instituţia care îi susţine. Dacă urăsc atât de mult monarhia de ce nu renunţă de bună voie la titluri?", a scris Daily Mail, potrivit sursei citate.

Reacţia politică la documentar a fost una redusă, însă deputatul conservator Bob Seely a declarat pentru mai multe media că pregăteşte o lege pentru a retrage ducelui şi ducesei de Sussex titlurile regale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”