Primarul din Urziceni, unde o femeie a născut în fața spitalului, reacție halucinantă. Ce spune despre gravidă

Primarul din Urziceni, unde o femeie a născut în fața spitalului, reacție halucinantă. Ce spune despre gravidă

Constantin Sava, primarul orașului Urziceni, a spus că este vorba de o femeie „cu handicap”, de etnie romă care „nu știe de capul ei”.

Constantin Sava, primarul orașului Urziceni FOTO Facebook

Primarul PNL al orașului Urziceni a avut o reacție scandaloasă în legătură cu cazul femeii care a născut pe jos, în fața spitalului.

Spitalul este în subordinea primăriei, iar Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a cerut demisia managerului unității spitalicești.

Primarul Constantin Sava a fost până anul trecut președintele PNL Urziceni. El a avut un dialog halucinant cu reporterul Antena 3.

Reporter Antena 3: Ați văzut solicitarea ministrului Rafila având în vedere cazul de la Urziceni. În primul rând cum vi se pare dvs. ce s-a întâmplat acolo?

Primar: Este o chestiune, Doamne ferește, regretabilă, că s-a întâmplat așa ceva. Rămâne să văd ce înseamnă ancheta internă făcută de oamenii domnului ministru și atunci vedem ce dispunem.

Ministrul a cerut demiterea managerei...

Dacă este de vină Ministerul? Aștept un rezultat al anchetei, după care cu mare drag vă spun despre ce e vorba..

Cum ar putea fi de vină ministerul?

Nu știu, să vedem, lipsa medicilor.

Înțeleg că Spitalul figurează că are secție de Ginecologie.

Da, fără doctori.

Înțeleg că nu aveți medici ginecologi, dar cine era de gardă, de ce nu i-a oferit nimeni acestei femei asistență medicală, având în vedere că era în travaliu?

Din ce știu eu, până să aflu și să văd ancheta, știu că femeia are un handicap, mă rog, Doamne ferește. Este surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puțin, sau că este de etnie rromă. Întrebarea mea este de ce medicii de familie, care iau bani cu lopata, nu înregistrează toți oamenii și toți bolnavii din toate localitățile țării ăsteia să vedem cum este. Mai ales, o mamă care trebuie să nască și cu copil mic. Medicii de familie și-au înregistrat cu miile acești oameni, iar acești oameni care nu știu carte sau surdo-mut. de ce nu merg după ei, gata, ți-a venit timpul, mergi la internare. Săraca asta dacă nu știe de capul ei... ei de aici din Bărbulești asta nu are nicio relevanță chestia asta.

De ce dumneavoastră vorbiți despre faptul că este de o anumită etnie și are o anumită dizabilitate, ce contează acest lucru?

Tocmai de asta spun, că nu contează că ești român, ești neamț, ești ungur. E vorba de un caz social, de un om.

Dumneavoastră ați făcut referire la etnia ei și dizabilitatea pe care o are. Vorbim despre o femeie care a ajuns la un spital din subordinea dvs...

N-ați înțeles ce vreau să spun.

O femeie a născut pe trotuarul din fața spitalului din Urziceni, luni dimineață, în jurul orei 06.00, după ce ar fi fost refuzată de medicii unității medicale. I ncidentul neobișnuit a avut un sfârșit fericit.

Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 06.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni a asistat la naștere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetițe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism și implicare!

PS. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia așa”. Acesta este mesajul postat pe pagina sa de socializare de ambulanțierul Marian Iordache.

„Spitalul nostru nu are linie de gardă de ginecologie”

Managerul spitalului din Urziceni, Daniela Elena Ianuș, a declarat pentru Libertatea , că deja a fost demarată o anchetă în acest caz, precizând că unitatea medicală pe care o conducere nu are linie de gardă de ginecologie.

Pacienta a fost primită în spital, s-a apelat la ambulanță din spital, noi suntem spital municipal, nu avem linie de gardă de ginecologie, asistenta a înregistrat-o, a sunat la ambulanță și a insistat să vină o ambulanță de urgență, s-o trimită la Slobozia, cel mai apropiat spital”, a explicat managerul.

Ianuș a mai precizat că pacientei i s-a spus să aștepte ambulanța, urmând ca un chirurg din spital să vină să o consulte.

Spitalul nostru nu are linie de gardă de ginecologie. Pacienta a ieșit pe picioarele ei din CPU și între timp a venit ambulanța. Nu știu de ce nu au luat-o și pus-o în ambulanță… a instigat să se filmeze…”, a continuat aceasta.

Două anchete au fost declanșate de autorități

În urma imaginilor postate pe internet, IPJ Ialomița s-a autosesizat și a deschis o anchetă în acest caz revoltător. Polițiștii de la Investigații Criminale s-au deplasat la spitalul din Urziceni pentru a stabili împrejurările în care s-a produs întâmplarea halucinantă, după ce imaginile cu nașterea au fost postate pe Facebook.

La Urziceni este în derulare și o anchetă internă. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila , a declarat că a văzut imaginile îngrozitoare cu femeia care a născut în fața spitalului și a anunțat că a trimis deja Inspecția Sanitară de Stat la Urziceni.

Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraș, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată și supravegheată de personalul spitalului și a născut în spațiul exterior Compartimentului de Primiri Urgențe”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...