Procuror DIICOT: „Criminalul a recunoscut că a ucis fata când a surprins-o cu telefonul în mână”

Procuror DIICOT: „Criminalul a recunoscut că a ucis fata când a surprins-o cu telefonul în mână”

Adjunctul șefului DIICOT, Giorgiana Hosu, a anunțat că procurorii au extins urmărirea penală împotriva lui Gheorghe Dincă pentru omor calificat. Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu pe 25  iulie, în jurul orei 12, după ce a surprins-o pe fata de 15 ani cu telefonul în mână încercând să contacteze autoritățile. Giorgiana Hosu a anunțat că analiza genetică a dovedit că la locul faptei ”au fost identificate atât profilul genetic al minorei, cât și al inculpatului”.

Ea a spus că bărbatul a răpit-o pe fată în scopul exploatării sexuale, a sechestrat-o și a violat-o, iar Alexandra "nu a avut practic nico șanșă de a se apăra".

Potrivit sursei citate, procurorii au extins cercetările în cazul lui Gheorghe Dincă și pentru omor calificat, după ce în 25 iulie, în jurul orei 12.00, a ucis-o pe fata de 15 ani, pe care o răpise în scopul exploatării sexuale și pe care a sechestrat-o și a violat-o.

"La data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12.00, la domiciliul său din Caracal ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său și o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, sechestrarea și adăpostirea minorei prin constrânge și răpire și profitând de imposibilitatea ei de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Inculpatul este o persoană cu o constituție fizică masivă, în fața căruia o minoră de 15 ani nu a avut practic nicio șansă să se apere", a spus procurorul DIICOT.

Ea a precizat că în urma percheziției la locuința suspectului în cenușa dintr-un butoi metalic au fost găsite fragmente de oase calcinate și dinți, 3 inele, un lănțișor, alte două fragmente de lănțișoare, o bucată metalică în formă dreptunghiulară și o montură de inel care aveau urme de ardere. De asemenea, în mașina bărbatului a fost găsit un cercel, iar aceste bijuterii au fost recunoscute de mama Alexandrei ca fiind ale fiicei sale.

Întrebată dacă această crimă a fost determinată de faptul că operatorul de la 112 a sunat-o înapoi pe Alexandra de nouă ori, procurorul a spus că e mai bine să nu se facă supoziții, pentru că toți acești „dacă” aduc mai multă durere.

Procurorul DIICOT a mai precizat că expertiza genetică parțială arată că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât și al suspectului, iar Gheorghe Dincă a recunoscut la audieri că a ucis-o pe fată la domiciliul său și ulterior i-a incinerat corpul. Dincă a spus că a omorât-o pe tânără atunci când a surpsins-o cu telefonul mobil în mână.

Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat în același mod. "Urmează să ofere detalii în cadrul audierilor reluate de colegii mei la ora 20.00”, a mai spus procurorul.

Întrebată dacă sunt indicii că ar fi și alte victime, Hosu a spus că în acest moment, nu.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro