Profesorul Vlad Ciurea: „E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă”

Profesorul Vlad Ciurea: „E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă”

Neurochirurgul Vlad Ciurea vorbește despre puterea rugăciunii "Tatăl Nostru" și despre efectele acesteia asupra organismului, în cartea "Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor".

Medicul face referire la Edgar Cayce, un medium american, care a preluat-o și a transpus-o în sistemul endocrin. El a spus că frazele au efecte asupra sistemului endocrin, scrie antena3CNN .

  • "Tatăl Nostru carele eşti în ceruri" deschide glanda pituitară, hipofiza, cea mai înaltă glandă a organismului, legată de lumină, și care dă semnalul de pornire a întregului organism;
  • "Sfințească-se-n numele Tău" , deschide glanda pineală, numită epifiză;
  • "Vie împărăţia Ta" deschide glanda tiroidă, intră în funcție metabolismul ca o locomotivă;
  • "Facă-se voia Ta, precum în Cer aşa şi pe pământ" deschide timusul, poziționat în faţă, care activează inima;
  • "Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi" deschide glandele gonade, motorul fizic al organismului;
  • "Şi iartă-ne nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri" deschide glandele suprarenale, deci elementul emoțional;
  • "Şi nu ne duce pe noi în ispită" deschide anumite celule profunde ale organismului uman;
  • "Şi ne izbăveşte de cel Rău" ne întoarcem la nivelul unei glande anterioare, care este timusul.

Aceste elemente din sistemul endocrin conectate cu elementele de divinitate sunt extrem de interesante, potrivit neurochirurgului Vlad Ciurea. Până în urmă cu circa 300 de ani, nu erau luate în considerare, dar acum sunt dovedite prin funcționarea glandelor endocrine.

"Creierul omului este legat de divinitate iar legătura între acesta și credință este reală", spune medicul. Prezența lui Dumnezeu în corpul uman este dovedită de serotonină, numită și molecula credinței, şi de transmiţătorii chimici, cu rol de credinţă, de producere a extazului, de fericire, mai ales mistică, mai spune dr. Vlad Ciurea.

Există centri din creier conectați la divinitate, mai ales în partea anterioară a frunții, când are loc rugăciunea. În afară de sistemul nervos, şi glandele endocrine sunt legate de credinţă.

S-a descoperit că în cortex se află „centrul credinței în Dumnezeu". S-a discutat şi pe baza unei aparaturi de tip RMN funcţional şi EEG-uri repetate, constatându-se că există un "punct al lui Dumnezeu" în creierul uman.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”