Raportul de activitate al Jandarmeriei București. Cine au fost cei mai răi suporteri

Raportul de activitate al Jandarmeriei București. Cine au fost cei mai răi suporteri

Jandarmeria București a publicat raportul de activitate pentru sezonul fotbalistic 2022/2023. Ultrașii lui Dinamo au primit cele mai multe sancțiuni.

Ultrașii au avut momentele lor în sezonul încheiat. Foto Sportpictures

Reprezentanții instituției spun că asigurat ordinea publică la 159 de partide în sezonul trecut. În acestea, au fost emise sancțiuni contravenționale în rândul fanilor în valoare de 540.825 de lei, dar și 332 de interdicții împotriva suporterilor care au provocat scandal.

În topul sancțiunilor dictate către fani, conduc cei de la Dinamo, cu 93. Îi urmează cei de la CSA Steaua, cu 76. De remarcat că ambele formații au evoluat în liga secundă în sezonul trecut. Mai ”cuminți” au fost suporterii lui FCSB și Rapid, care au fost sancționați de 32 de ori, respectiv de 23 de ori.

Sancțiuni și pentru cluburi

Nu numai galeriile au fost penalizate de Jandarmeria București, ci și echipele organizatoare și firmele de pază. Organizatorii meciurilor au primit sancțiuni totalizând 442.000 de lei, în timp ce societățile cu care cluburile au contracte au fost amendate în total ci 242.455 de lei.

Se constată neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a obligațiilor legale de către organizatorii jocurilor sportive și societățile de pază. Din aceste considerente, Jandarmeria Capitalei face un apel către organizatori, societăți de pază și către suporterii echipelor de fotbal de a înțelege nevoia îndeplinirii obligațiilor legale și adoptării unui comportament civilizat pe stadioane, astfel încât aceste evenimente să devină atrăgătoare pentru publicul larg”, au concluzionat reprezentanții Jandarmeriei București.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat