Rareş Bogdan vrea încetarea discuţiilor cu PSD: În momentul ăsta, Ciolacu îşi bate joc de noi şi de Iohannis

Rareş Bogdan vrea încetarea discuţiilor cu PSD: În momentul ăsta, Ciolacu îşi bate joc de noi şi de Iohannis

Prim-vicepreşedintele liberal Rareş Bogdan a acuzat, în Biroul Executiv de vineri seară, că şeful PSD Marcel Ciolacu îşi bate joc de liberali şi de preşedintele Klaus Iohannis şi le-a cerut colegilor săi de partid să spună care este "linia roşie" peste care liberalii nu vor trece, potrivit surselor Epoch Times . Au fost discuţii aprinse în şedinţa liderilor PNL, în contextul în care liberalii pierd teren la negocierile cu PSD.

"Cei din PSD spun că atâta timp cât noi avem premierul, li se cuvine Secretariatul General şi Ministerul Finanţelor, ceea ce blochează alocările de fonduri către alte ministere şi autorităţi contractante şi activitatea premierului, indiferent cine e el. În plus, Ciolacu spune că trebuie să îi dea prietenului lui Grindeanu, că i-a promis tovarăşului Grindeanu Transporturile, şi că pentru ei e linie roşie să ia Finanţe, Transporturi şi peste toate astea şi Secretariatul General", a declarat Rareş Bogdan.

În acelaşi timp, liderul PNL s-a arătat nemulţumit că Ciolacu s-a poziţionat de partea lui Kelemen Hunor, care a ameninţat că nu mai intră la guvernare dacă partidul său pierde Ministerul Dezvoltării.

"După care, Ciolacu, care o fi crezut că e la Buzău în piaţă sau că PNL e un partid galoş, s-a trezit marele apărător al UDMR, deşi era o negociere firească între noi şi UDMR pe ce am avut noi, ce am pierdut, dând la o parte preşedintele partidului, premierul şi încercând să găsim o formulă de discuţii. În acest contex, Ciolacu - cu care ar trebui să stăm 7 ani la masă - a procedat incorect intrând într-o discuţie care nu îl privea în niciun fel.

Întrebarea e, dvs., PNL sunteţi pregătiţi să mergeţi în continuare... să continuăm cu Ministerul de Externe unde nu avem ministru, unde e tehnocrat, cu Învăţământul unde e semi-tehnocrat, cu Cercetare, Cultura, eventual să primim Sportul şi un minister foarte important, Justiţia, unde putem pune tot un tehnocrat unde să fie totul perfect? Aici e vorba de viitorul PNL şi de viitorul României.

Nu vreau să fiu luat de prost de Ciolacu. În momentul ăsta, Ciolacu umileşte PNL şi îşi bate joc de preşedintele României. Ce linie roşie avem noi? PNL poate merge înainte fără Finanţe, Dezvoltare şi Transporturi, sau e obligatoriu să avem măcar unu? Dar cele de investiţii?", li s-a adresat Rareş Bogdan liderilor PNL.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

3 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene