Simona Halep, suspendată pentru dopaj!/Sportiva respinge acuzațiile și anunță că va contesta rezultatul: „E cel mai mare șoc al vieții mele”

Simona Halep, suspendată pentru dopaj!/Sportiva respinge acuzațiile și anunță că va contesta rezultatul: „E cel mai mare șoc al vieții mele”

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului după ce a fost testată pozitiv la US Open 2022. La Grand Slamul de la Flushing Meadows, sportiva noastră a fost eliminată în turul întâi.

Simona HalepFoto: lev radin / Alamy / Alamy / Profimedia

Informația suspendării Simonei Halep a fost prezentată inițial de reputatul jurnalist american Ben Rothenberg, specializat pe tenis.

Simona Halep spune că este nevinovată și că va lupta să dovedească acest lucru

La doar câteva minute distanță, Simona Halep a reacționat pe contul personal de Facebook, acolo unde a confirmat informația jurnalistului american.

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile în care am fost educată.

Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani” - Simona Halep.

Substanța pentru care Simona Halep a fost suspendată se numește roxadustat

Roxadustat, vândut sub denumirea comercială Evrenzo, este un medicament împotriva anemiei. Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Anunțul instituției internaționale vine într-un moment dificil al carierei pentru Halep (31 de ani). Ea și-a suspendat participarea la turnee până la finalul acestui an după o serie de înfrângeri dureroase. Pe plan personal, ea a divorțat de Toni Iuruc.

Comunicatul oficial:

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat că Simona Halep, o jucătoare română de tenis în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping în tenis (TADP) din 2022. ITIA i-a trimis jucătoarei o notificare de preîncărcare privind o încălcare a regulilor antidoping la 7 octombrie 2022 în temeiul articolului 2.1 din Program (prezența unei substanțe interzise în proba unui jucător) și/sau al articolului 2.2 (utilizarea unei substanțe interzise fără o AUT valabilă).

Halep, care are un loc 9 în clasamentul WTA, a furnizat un eșantion în timp ce concura la US Open în august 2022. Proba a fost împărțită în probe A și B, iar analiza ulterioară a constatat că proba A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA). Constatările analitice negative pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie.

Jucătorul și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, care a confirmat constatarea din proba A. Pe durata suspendării provizorii, jucătorul nu are dreptul de a participa la nici un eveniment de tenis organizat de organismele de conducere ale sportului.

ITIA este partea terță delegată, în conformitate cu Codul mondial antidoping al Federației Internaționale de Tenis, organismul internațional de conducere a sportului de tenis și semnatar al codului. ITIA este responsabilă de gestionarea și administrarea antidoping în cadrul tenisului profesionist, în conformitate cu TADP 2022.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”