Situația se înrăutățește în mai multe țări. OMS, îngrijorată de infectările fără legătură cu China

China a raportat duminică o nouă scădere a numărului de infecții cu coronavirus în regiunile din afara epicentrului epidemiei, dar oficiali din domeniul sănătății de la nivel mondial spun că este prea devreme pentru a face prognoze privind evoluția situația din cauza noilor cazuri din alte părți ale lumii, transmite Reuters.

INTERACTIV - Răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus:
 
---

Comisia pentru sănătate din China a confirmat 648 de noi infecții, mai mult decât în ziua anterioară, dar doar 18 au fost consemnate în afara provinciei Hubei, acesta fiind cel mai mic bilanț din afara centrului epidemiei din ultima lună, de când s-a început raportarea acestei statistici.

Televiziunea de stat le-a cerut cetățenilor să rămână vigilenți și să se ferească de adunări publice.

Noile infecții din afara Chinei continuă să îngrijoreze autoritățile sanitare, Coreea de Sud raportând duminică un al patrulea deces din cauza virusului și 123 de noi cazuri, totalul ajungând la 556.

Tot sâmbătă, Japonia a confirmat 27 de infecții noi. Iranul a anunțat 10 cazuri noi, până la un total de 29, fiind consemnate șase decese de marți și până acum.

Organizația Mondială a Sănătății a spus că își canalizează eforturile pentru a ajuta pregătirile din cele mai vulnerabile țări, printre care 13 națiuni africane ce au legături mai strânse cu China.

OMS a subliniat că, deși numărul de cazuri din afara Chinei este relativ mic, este foarte îngrijorată de noile infecții ce nu au o legătură evidentă cu China, precum o călătorie acolo sau contactul cu un caz confirmat.

Epidemia s-a extins în cel puțin 26 de țări și teritorii din afara Chinei, fiind letală în 2% dintre cazurile raportate. Riscul de deces este mai mare la pacienții în vârstă și sunt consemnate relativ puține cazuri la copii, potrivit OMS.

China a spus că bilanțul deceselor în ziua de sâmbătă a fost de 97, dintre care doar unul a fost consemnat în afara Hubei. În total, autoritățile chineze au raport până acum 76.963 de cazuri și 2.442 de decese.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

5 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata