Sondaj IMAS: PNL-28,5%, PSD-21,1% și USR/PLUS-19,6%

Sondaj IMAS: PNL-28,5%, PSD-21,1% și USR/PLUS-19,6%

Înaintea alegerilor europarlamentare și a refrendumului convocat de președinte pentru duminică, Europa FM publică ultimul sondaj realizat de IMAS înainte de 26 mai.

Potrivit datelor din BAROMETRUL  EuropaFM din luna mai, PNL crește în opțiunile valide de vot, ajungând la 28,5%, PSD adună 21,1%, în scădere față de aprilie, iar a treia formațiune în opțiunile participanților la sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, este Alianța 2020 USR – PLUS, cu 19,6%.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost facut intre 2 si 20 mai, prin telefon. Au raspuns 1.010 persoane cu varsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de:+/- 3.1%.

Cum arătau datele IMAS din luna aprilie.

Aprilie a fost a doua lună la rând când PNL depăşeşte PSD în intenţiile de vot – cu aproape 4 procente, adunând mai mult de un sfert din opţiunile electoratului care anunţă că se prezintă la vot în luna aprilie: 25,6% pentru PNL.

PSD avea luna trecută 21,7%, iar pe locul al treilea se clasează Alianţa 2020, formată din USR şi PLUS, formaţiunea lui Dacian Cioloş, cu 16,4% – într-o scădere cu mai mult de un procent faţă de luna martie.

În aprilie au crescut însă, în preferinţele alegătorilor Pro-România – formaţiunea condusă de Victor Ponta: 11,7%, UDMR si PMP: 5,6%.

În timp ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, a pierdut în aprilie jumătate de procent faţă de luna precedentă şi a ajuns la 12,2%.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?