Stelian Tănase, plătit de români cu 4000 euro pe lună ca să bage TVR în faliment/Cât câştigă ceilalţi baroni din TVR

Stelian Tănase, plătit de români cu 4000 euro pe lună ca să bage TVR în faliment/Cât câştigă ceilalţi baroni din TVR

Stelian Tănase, preşedintele TVR, a declarat recent, în faţa Comisiei Senatoriale pentru Cultură, că Televiziunea Română va intra în faliment din cauza datpriilor foarte mari. Cu toate acestea, deşi recunoaşte că este depăşit de situaţie, rămâne pe funcţie şi încasează un salariu de 4000 de euro lunar.

Brîndușa Armanca, jurnalist și profesor universitar din Timișoara, face un rechizitoriu dur la adresa actualului management al TVR în Revista 22 și pe Contributors.

O voce autorizată, Brîndușa Armanca, care a condus TVR Timișoara- și a fost la un moment dat în cărți chiar pentru șefia TVR – analizează câștigurile nemeritate ale unora dintre personajele care populează televiziunea publică.

Iată câteva idei din comentariul citat:

» Primul în discuție este însuși șeful ei, dl. Stelian Tănase, care bate spre 4000 de Euro venit lunar, cu tot cu sporuri. Deși contestată, cifra de 15.000 lei salariu este riguros exactă. Nici nu se putea altfel, din moment ce indemnizația membrilor Consiliului de Administrație, în cuantum de 25% din salariul PDG, este de 2600 lei lunar, cu plusuri speciale din așa numitele ”comisii de lucru”.

» A produs uimire venitul lui Cristian Nițulescu, fost șef și membru CA, devenit celebru la lansarea TVR3 cu oaia Pufulica: 85.000 Ron salariu pe 2012 plus 40.000 Ron indemnizație, ceea ce duce spre 3000 Euro venit pe lună din falimentara TVR.

» Claudiu Lukacsi, șeful Direcției de Știri, a fost ”pârât” pe FB că își dă singur prime/sporuri de 1000 de Euro lunar, pe lângă salariul de peste 2500 Euro. Mai exact: 10.000 lei salariu, 2800 lei sporuri fixe și prime între 2000 și 4000 lei lunar.

» Șefii diverselor direcții din TVR se învârt pe la 2500-3000 Euro venit lunar, la care se adaugă telefonul de serviciu, mașina la scară, călătoriile prin lume, dar mai ales avantajele sociale, influența, relațiile politice, eventual afacerile acoperite și, nu e exclus, ”parandărătul” unor contracte. În TVR sunt azi binișor peste o sută de șefi și șefuleți.

» Cristian Zgabercea, șeful producției în TVR, care își datorează funcția lui Nicușor Constantinescu, urmărit internațional, fost președinte PSD al C.J. Constanța, continuă să câștige cam 3000 Euro lunar, fără să dovedească vreo competență.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990