SUA: Livrarea de arme Rusiei de către China, o posibilitate care „rămâne pe masă”

SUA: Livrarea de arme Rusiei de către China, o posibilitate care „rămâne pe masă”

Statele Unite nu au „niciun indiciu că (Beijingul) a luat decizia” de a furniza arme Rusiei, dar această posibilitate „rămâne pe masă”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe, informează vineri AFP.

FOTO: EPA-EFE

„Credem că această decizie nu ar fi în interesul Chinei şi a reputaţiei sale internaţionale, căreia îi acordă o mare importanţă”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al executivului american pe probleme de securitate naţională, în timpul unui briefing de presă la Casa Albă, potrivit Agerpres .

„Le-am împărtăşit îngrijorarea noastră chinezilor”, a adăugat el.

Statele Unite sunt angajate într-o vastă ofensivă diplomatică, avertizând China împotriva oricărui sprijin militar letal pentru Rusia, care, potrivit experţilor, ar putea schimba situaţia în acest conflict, care a intrat în al doilea an şi nu are nicio soluţie la orizont.

China a negat puternic aceste acuzaţii, aduse iniţial de şeful CIA.

Cancelarul german Olaf Scholz, care va fi primit vineri, la Casa Albă , de preşedintele american Joe Biden, a cerut Chinei joi să nu furnizeze arme „agresorului rus” al Ucrainei, în timp ce Franţa a cerut Beijingului să dea dovadă de „prudenţă”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro