SUA: Nu avem niciun indiciu cu privire la o ameninţare militară directă la adresa României

SUA: Nu avem niciun indiciu cu privire la o ameninţare militară directă la adresa României

SUA „nu au niciun indiciu" cu privire la o ameninţare militară directă din partea Rusiei la adresa României sau Republicii Moldova în acest moment, spune purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentul de Stat, Vedant Patel, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Ucraina a spus că mai multe rachete au zburat prin spaţiul aerian al României FOTO Profimedia

Afirmația vine după ce Ucraina a spus că mai multe rachete ruseşti au zburat prin spaţiul aerian al României şi Republicii Moldova.

Suntem în contact şi în comunicare strânse cu partenerii noştri moldoveni şi cu aliaţii noştri români", a precizat Vedant Patel.

Volodimir Zelenski a susţinut că rachete ruseşti, lansate într-un atac efectuat vineri asupra Ucrainei, au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României şi reprezintă o provocare pentru NATO şi securitatea colectivă a acesteia.

Explicațiile MApN privind racheta rusă care a trecut pe deasupra Moldovei

Sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române „a detectat, vineri, o ţintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spaţiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova şi a reintrat în spaţiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spaţiul aerian al României”, potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN) de la Bucureşti

Cel mai apropiat punct al traiectoriei ţintei de spaţiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri nord-est de graniţă, a precizat MApN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă