Țara care vrea să interzică reţelele sociale pentru tinerii sub 15 ani

Țara care vrea să interzică reţelele sociale pentru tinerii sub 15 ani

Franţa lucrează în prezent la o lege care să interzică accesul reţelelor de socializare pentru tinerii sub 15 ani.

Franța vrea să interzică folosirea rețelelor sociale tinerilor sub 15 ani FOTO Shutterstock

Autoritățile din diverse țări vor să ia măsuri radicale după ce un studiu realizat pe parcursul a trei ani arată că utilizarea platformelor din social media ar putea să producă modificări în creierul copiilor și adolescenților.

Propunerea de interzicere a rețelelor sociale a fost făcută de Laurent Marcangeli, fost primar al oraşului Ajaccio, care face parte din „Horizons“, un grup de centru-dreapta care a susţinut candidatura lui Emmanuel Macron la ultimele alegeri..

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut în Senat, scrie Mediafax. Alegerea vârstei de 15 ani nu este întâmplătoare deaorece are referinţe mai clare în codul francez: „Această limită coincide în Franţa şi cu majoratul sexual, dar şi cu trecerea de la gimnaziu la liceu", a spus Laurent Marcangeli, pentru publicația „Le Mond“.

Ce urmărește măsura interzicerii rețelelor sociale pentru tinerii sub 15 ani

Marcangeli a precizat că o astfel de măsură are două scopuri: păstrarea sănătății mintale a minorilor prin evitarea expunerii la reţelele de socializare la o vârstă prea fragedă și reducerea hărţuirii cibernetice în rândul tinerilor.

Conform unui sondaj publicat în 2022 de Association Génération Numérique, aproximativ 58% dintre copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 12 ani au cel puţin un cont social, deoarece confirmarea vârstei este lăsată pe seama autoverificării utilizatorilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”