Temperaturi de 29 de grade Celsius la începutul săptămânii viitoare. Ce ne așteaptă apoi

Temperaturi de 29 de grade Celsius la începutul săptămânii viitoare. Ce ne așteaptă apoi

După valul de frig din ultima perioadă, meteorologii anunță că temperaturile vor fi în creștere, cu maxime de 25 de grade Celsius.

Săptămâna începe cu vreme frumoasă

Meteorologii dau vești bune, după o perioadă extrem de capricioasă. Vremea va fi din ce în ce mai caldă și acest lucru se va resimți cu ziua de luni, 15 mai, când maximele vor trece frecvent de 20 de grade Celsius.

Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în sud-vest, centru şi nord-est şi pe alocuri în restul teritoriului (cu probabilitate mai mică totuşi în sud-est). Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile estice şi la munte şi izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 24 grade Celsius, iar cele minime între 8 şi 14 grade Celsius.

Cel mai cald va fi marți, când în sudul țării vom avea și temperaturi de 29 de grade Celsius.

Cu toate acestea, în partea a doua a săptămânii vremea va deveni din nou instabilă pentru următorul interval și vor fi averse pe arii extinse în majoritatea zonelor din țară, cu o intensitate mai mare în vestul, centrul și sud-vestul țării.

La București, temperaturile continuă să crească și maxima va ajunge luni la 24 de grade. Așa cum am anunțat, marți va fi o zi neobișnuit de caldă pentru întreaga țară, iar în Capitală vor fi 26 de grade în termometre.

Miercuri, 17 mai 2023, instabilitatea crește din a două parte a zilei, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În noaptea de miercuri spre joi la București vor fi 12 grade.

La munte, în masivele vestice, o să plouă consistent și s-ar putea să cadă grindină. Vântul va continuă să sufle tare în zonele înalte din Carpații Meridionali.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...