Tenis: Irina Begu a învins-o pe Makarova și s-a calificat în sferturi la Moscova (WTA)

Tenis: Irina Begu a învins-o pe Makarova și s-a calificat în sferturi la Moscova (WTA)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 710.000 dolari, miercuri, după ce a dispus cu 6-4, 6-4 de rusoaica Ekaterina Makarova, a doua favorită a competiției.

Begu (24 ani, 61 WTA) s-a impus într-o oră și 38 de minute de joc în fața numărului 12 mondial (26 ani), la prima confruntare directă dintre cele două.

Irina Begu și-a asigurat astfel un cec de 18.460 dolari și 100 puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea din meciul care le opune pe Aleksandra Krunic (Serbia) și Țvetana Pironkova (Bulgaria).

Victoria în fața rusoaicei Makarova este cel mai bun rezultat al Irinei în acest an, după succesul în fața estonienei Kaia Kanepi (23 WTA) la turneul WTA de la Oeiras (Portugalia).

Begu s-a calificat în sferturi și la dublu, alături de australianca de origine rusă Arina Rodionova, marți, după victoria cu 7-6 (3), 0-6, 10-6 în fața cuplului Klaudia Jans-Ignacik (Polonia)/Kristina Mladenovic (Franța). Begu și Rodionova vor juca în sferturi, joi, cu perechea Martina Hingis (Elveția)/Flavia Pennetta (Italia), cap de serie nr. 2.

Anul trecut turneul de la Moscova a fost câștigat la simplu de Simona Halep.

AGERPRES )


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească