Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara mea, nu țara lui.

Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara mea, nu țara lui.

Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara mea, nu țara lui. Tudor Chirila anunta, joi, ca in aceasta seara va fi in Piata Victoriei pentru a protesta fata de noul atac al Regimului Dragnea impotriva justitiei.

„Iar eu am sa ies in strada in seara asta, chiar daca ma duc singur. Dragnea conduce tara mea, nu tara lui”, anunta Tudor Chirila pe Facebook.

Procurorul Alexandra Lancranjan a anuntat ca si magistratii vor protesta. Ei se vor afla vineri pe treptele Palatului de Justitie.

Judecatorul Cristi Danilet a anuntat, joi, ca saptamana viitoare vor izbucni proteste ample in randul magistratilor fata de OUG 7, cea mai recenta ordonanta pe justitie adoptata de Guvernul Dancila la propunerea lui Tudorel Toader.

Danilet a declarat, la RFI, ca judeactorii vor declansa, incepand de saptamana viitoare, proteste dupa modelul polonez.

„Nu este greva, pentru ca noi nu militam pentru drepturi salariale si pentru conditii de munca, ci este o forma de reactie la ceea ce Parlamentul si Guvernul au facut in mod sistematic de cel putin doi ani de zile cu justitia romana, modifica legile intr-un mod inacceptabil. In aceste situatii, vom asigura, sigur, cei care vom decide in acest sens, vom asigura intrarea noastra in sala doar pentru cauzele urgente, iar in penal asta inseamna cauzele cu arestati. In rest, vom amana solutionarea cauzelor, pur si simplu vom gasi motive prin care sa nu intram in salile de judecata, pentru ca situatia in care s-a ajuns este una inacceptabila. Acelasi lucru l-au facut si colegii nostri din Polonia, in urma cu cateva luni de zile si cred ca se impun masuri radicale din partea magistratilor romani”, a explicat Danilet.

El a criticat dur noile modificari din domeniul justitiei.

”Eu ca magistrat in sistem va spun ca nu aveam nevoie de modificari la legile justitiei, nici prin legile date de Parlament, nici prin OUG, dar ceea ce se intampla in momentul de fata nu face decat sa confirme ingrijorarile magistratilor si anume ca legile s-au facut in graba, legile s-au facut prost, legile au determinat aspecte ineficiente la unele instante si parchete, legile au mari probleme de respectare a unor standarde internationale si iata ca ele trebuie corectate prin Ordonanta, insa Guvernul nu se rezuma la a corecta legile imperfecte ale Parlamentului, ci Guvernul adopta si alte masuri, prin care isi intareste controlul asupra sistemului judiciar. Or lucrurile acestea nu le mai putem accepta. Acesta este motivul pentru care in aceste zile veti vedea judecatorii si procurorii protestand, nu doar prin comunicate de presa si prin iesiri in fata palatelor de justitie, ci chiar prin suspendarea activitatii, incepand de saptamana viitoare”, a mentionat judecatorul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa