VAL de procurori şi judecători eliberaţi din funcţie sau pensionați de preşedinte

VAL de procurori şi judecători eliberaţi din funcţie sau pensionați de preşedinte

Mai mulţi procurori şi judecători au fost eliberaţi din funcţie prin decret al preşedintelui Klaus Iohannis, a informat, miercuri, Administraţia Prezidenţială. 

 Şeful statului a semnat un decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Dolj a Alinei Manuela Baciu - ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură. Sancţiunea a fost dată de CSM în aprilie, când a precizat că prevederile legale care au stat la baza deciziei vizează "atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii", respectiv "refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu". 

De asemenea, au fost eliberaţi prin decret prezidenţial, în vederea pensionării, următorii judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Viorica Trestianu, Nicoleta Ţăndăreanu, Dana-Iarina Vartires, Romaniţa Ecaterina Vrînceanu, Paula Pantea. 

A fost eliberat din funcţie procurorul Traian Eduard Nedelcuţă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unor infracţiuni, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. 

Procurori eliberaţi din funcţie în vederea pensionării sunt: Gabriel Alexandru Ciceu - Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej, delegat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej; Pompilia Dana Stana, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj; Marinel Ifrim, prim procuror delegat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu; Carmen-Cătălina Gliga - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Mariana Cornea - Parchetul de pe lângă Înalta Curte; Mihaela Maria Litvin - Parchetul de pe lângă Înalta Curte; Emilia Georgeta Stoica - Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti; Meda Petronela Grama - Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş; Ianoş Gheorghe - Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, numit în funcţia de procuror inspector în cadrul Inspecţiei Judiciare - Direcţia de Inspecţie Judiciară pentru Procurori; Irina Tabără - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Cătălina Maria Tudose - Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa; Manuela Cecălăcean - Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş; Maria Corina Petrescu - Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!