VIDEO Gabriel Păun (Agent Green): Blana ursului e la un tăbăcar din Târgu Secuiesc. E vorba de Arthur, nu știu despre ce vorbește prințul

VIDEO Gabriel Păun (Agent Green): Blana ursului e la un tăbăcar din Târgu Secuiesc. E vorba de Arthur, nu știu despre ce vorbește prințul

Activiștii din România susțin că blana ursului Arthur, care ar fi fost vânat de prințul din Austria, este acum la prelucrare la un tăbăcar din Târgu Secuiesc, care n-a avut de-a face vreodată cu o piele atât de mare. În opinia lui Gabriel Păun, președintele ONG-ului Agent Green, nu este nicio îndoială că animalul vânat este Arthur, în ciuda faptului că prințul neagă aceasta.

„Deci este vorba de Arthur, nu știu despre ce vorbește prințul acolo. Cred că putea să iasă cu o reacție un pic mai deșteaptă, pentru că tot ce face este să sporească misterul și să deschidă portița unor noi scenarii, care va ține subiectul pe tapet încă niște zile bune, până se va face lumină în acest caz”, a declarat vineri seara, la Digi24, Gabriel Păun.

El a invocat și o neconcordanță care ar exista în actele legate de vânarea ursului și a spus că un scenariu ar fi că s-au împușcat doi urși cu aceeași derogare, ceea ce ar fi ilegal.

Prințul austriac susține că nu a împușcat ursul Arthur, ci o ursoaică: „Nu este voba despre ursul Arthur, ci despre o femelă. Am dobândit legal autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile din România”

După ce în ultimele zile a fost acuzat în toată presa națională și interanțională că a împușcat cel mai mare urs brun din România, prințul Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein a trimis vineri o primă scrisoare publică în care arată că „ursul ucis nu este cel la care se face referire în mass-media”.

Potrivit presei austriece, Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein susține că a obținut legal permisul de vânătoare de la autorități și că a vânat un urs ( o femelă agresivă) care crea probleme în zonă. Ursul ar fi fost „eliberat” pentru împușcare tocmai din acest motiv.

„După ce un urs a pătruns de mai multe ori în gospodăriile din zonă, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Eu am dobândit legal autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile”, a spus prințul Liechtenstein într-o scrisoare, conform krone.at

„Vânătoarea a avut ca scop și preîntâmpinarea unui pericol zonă”, s-ar mai fi justificat prințul Liechtenstein, conform kleinezeitung.at

El s-ar fi arătat dispus să colaboreze în cadrul anchetei deschise în România, în acest caz.

Pentru autorizația de vânătoare, Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein a achitat autorităților din România suma de 7000 de euro.

„Din câte știu, taxele plătite pentru vânătoare sunt investite în primul rând în programe de protecție pentru urși și pentru oamenii care locuiesc în zonele cu urși”, ar fi comentat prințul referitor la faptul că a plătit acești bani pentru a veni să vâneze în România.

Prințul a relatat că s-a aflat în compania ghizilor locali de vânătoare din Covasna și că „ursul cu probleme” (o femelă), a fost împușcat la o distanță de 250 de m de casele oamenilor, într-un sat.

Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein neagă vehement că ar fi vorba despre ursul Arthur, care avea vârsta de 17 ani, și spune că deține imagini care pot proba lucrul acesta.

Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein este unicul fiu al lui Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi.

Sursa Foto: Captura krone.at/Bild/ Evelyn Hronek, Agent Green, Krone KREATIV


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?