Viktor Orban continuă războiul cu Kievul. „Suveranitatea Ucrainei nu mai există” VIDEO

Viktor Orban continuă războiul cu Kievul. „Suveranitatea Ucrainei nu mai există” VIDEO

În schimb, premierul maghiar l-a lăudat pe prim-ministrul român Marcel Ciolacu, despre acre a spus că este un premier tânăr, puternic și agil, cu care se vor putea realiza unele lucruri importante.

Viktor Orban, premierul Ungariei FOTO EPA-EFE

Premierul maghiar Viktor Orban continuă să dea declarații controversate la adresa Ucrainei. El a dat un interviu la postul public de radio de la Budapesta și a spus că Ucraina și-a pierdut suveranitatea.

„Acest război nu mai este al ucrainenilor. Desigur, ei sunt cei care suferă cel mai mult. Dar cu toţii ştim că practic suveranitatea Ucrainei nu mai există. O ţară care nu are propriul său venit, care nici măcar nu îşi poate susţine viaţa publică sau nu îşi poate finanţa singură războiul, este o ţară care nu este suverană. Războiul este o povară economică foarte mare. Astăzi, doar banii vestului mai ţin Ucraina pe linia de plutire şi armata ucraineană operaţională”, a spus premierul maghiar.

În același interviu, el l-a menționat și pe prim-ministrul Marcel Ciolacu, despre care a spus că este „tânăr puternic şi agil”. „Cred că putem face unele lucruri importante împreună”, a precizat Orban.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”