Viorica Dăncilă: Unii români spun foarte uşor, în engleză, la Bruxelles, ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul

Viorica Dăncilă: Unii români spun foarte uşor, în engleză, la Bruxelles, ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul

Candidatul PSD la Preşedinţia României, Viorica Dăncilă, a afirmat vineri, la Timişoara, că este un proeuropean convins şi că îi apreciază pe toţi cei care vorbesc limbi străine, dar unii români spun foarte uşor în limba engleză, la Bruxelles, "ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul".

Ea a fost rugată de un jurnalist să transmită şi în limba engleză un răspuns la o întrebare.

"Vreţi să duceţi în derizoriu anumite realizări pe care acest Guvern le-a făcut pentru România. Să ştiţi că unii vorbesc poate foarte bine limba engleză şi îi apreciez pe toţi cei care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină, dar ţin mai puţin la această ţară. În limba engleză se duc şi spun foarte uşor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul, nu ceea ce de fapt ar trebui să susţină pentru această ţară. Eu sunt un proeuropean convins, am fost europarlamentar nouă ani, liderul delegaţiei europarlamentarilor PSD în grupul socialiştilor şi democraţilor europeni. Dar, de fiecare dată, mi-am susţinut ţara şi am obţinut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puţin bine o anumită limbă străină, eu cred că este relevant, dar mai relevant pentru români este ceea ce faci pentru ei şi cu câtă demnitate îţi reprezinţi ţara, atât în ţara ta, dar mai ales în afara graniţelor ţării", a spus Viorica Dăncilă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria