Zelenski, în vizită într-un oraș aflat în prima linie FOTO

Zelenski, în vizită într-un oraș aflat în prima linie FOTO

Preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat marţi oraşul Avdiivka, unul dintre punctele fierbinţi pe frontul de est al războiului din Ucraina, a anunţat serviciul său de presă, relatează AFP.

Zelenski a vizitat un oraș aflat în prima linie a frontului din est FOTO via The Guardian

"Am onoarea să mă aflu astăzi aici, să vă mulţumesc pentru serviciul vostru, pentru apărarea teritoriului nostru", le-a spus Zelenski militarilor din Avdiivka, potrivit biroului său de presă care a publicat fotografii şi un videoclip din timpul vizitei.

În imaginile publicate, şeful statului ucrainean apare îmbrăcat într-o bluză neagră cu tridentul ucrainean alb pe piept, fără vestă antiglonţ sau cască de protecţie, mai întâi în exterior alături de militari în uniformă, în faţa un copac înflorit, apoi într-un hangar industrial unde le-a oferit medalii.

În înregistrarea video, maşini, care făceau probabil parte din convoiul prezidenţial, puteau fi văzute străbătând străzile printre clădirile distruse sau grav avariate.

"Vă doresc numai victorie, ceea ce doresc fiecărui ucrainean. Vă doresc să rămâneţi în viaţă pentru Ucraina. Cu oameni atât de puternici, după victorie, sunt sigur că împreună vom reconstrui Ucraina”, le-a spus Zelenski militarilor.

"Glorie Ucrainei!" a mai spus el. "Glorie eroilor!", au răspuns soldaţii.

Oraşul Avdiivka, situat lângă Doneţk , capitala regională ocupată de ruşi, se numără de luni de zile printre cele mai fierbinţi puncte din regiunea omonimă, pe care armata rusă doreşte să o cucerească în totalitate.

Vizita preşedintelui ucrainean survine la scurt timp după anunţul Kremlinului privind o vizită a lui Vladimir Putin în zonele ocupate din Ucraina, scrie Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia