10.000 de nurci, eliberate dintr-o fermă care le creștea pentru blană. Oamenii, avertizați să nu se apropie

10.000 de nurci, eliberate dintr-o fermă care le creștea pentru blană. Oamenii, avertizați să nu se apropie

10.000 de nurci au fost eliberate de persoane necunoscute dintr-o fermă din Ohio, care creștea animalele pentru blană. Șeriful din zonă a avertizat oamenii să nu se apropie.

Nurca FOTO Shutterstock

Mai multe persoane au intrat cu forța într-un hambar din statul Ohio, USA și a eliberat zeci de mii de nurci, care au împânzit zona în doar câteva zeci de minute.

Oficialii investighează eliberarea nurcilor în timp ce încearcă să mențină zona să funcționeze fără probleme, în timp ce creaturile asemănătoare dihorului se plimbă nestingherite.

Deși nurcile nu sunt neobișnuite în zonă, șeriful Riggenbach a spus că biroul său a primit mai multe apeluri decât de obicei de la rezidenți care încercau să-și dea seama cum să gestioneze o nurcă pe proprietatea lor sau ce să facă cu cele pe care le-au prins, scrie The Washington Post.

Mai multe viețuitoare au ajuns în zona autostrăzii US Route 127 și au încurcat traficul, unele dintre ele fiind chiar ucise de mașinile care circulau cu viteză.

Numărul exact de animale care nu au fost încă depistate este neclar. Proprietarul Lion Farms a estimat inițial că numărul ar putea ajunge până la 40.000, înainte de a-și revizui estimarea la aproximativ 10.000, a spus biroul șerifului. Multe nurci au rămas pe proprietate după eliberare.

Creaturile dispărute reprezintă și un potențial pericol pentru alte animale din zona care este în mare parte agricolă, cu aproximativ 29.000 de locuitori. Nurcile vânează în mod regulat prăzi mai mari și s-au dovedit anterior periculoase pentru păsările de curte din ferme, mai scrie sursa citată.

Șeriful i-a îndemnat pe locuitori să nu se apropie de nurci, pentru că acestea ar putea mușca. Oamenii pot, în schimb, să prindă în capcană sau să vâneze o nurcă ce reprezintă o amenințare pe proprietățile lor sau să cheme persoane autorizate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia