100.000 de voluntari din Coreea de Nord vor lupta alături de ruși în Ucraina, susține presa de propagandă

100.000 de voluntari din Coreea de Nord vor lupta alături de ruși în Ucraina, susține presa de propagandă

Presa de propagandă din Rusia susține că mai mulți cetățeni străini au vrut să lupte în Ucraina, dar legea rusă a interzis acest lucru. „Acum situația s-a schimbat”, mai notează presa, precizând că 100.000 de nord coreeni vor merge pe front.

Soldați nord-coreeni ar putea ajuta Rusia în război / Foto: Arhivă / Getty Images

Vladimir Putin a semnat o nouă lege care permite persoanelor cu cetățenie străină să încheie un contract cu Ministerul rus al Apărării pentru a servi în armata rusă, potrivit Pravda.ru , citată de ProTV.

„Personal, ne așteptăm la 100.000 de cetățeni ai Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) care, judecând după publicațiile media, își doresc de multă vreme să devină militari ai Ministerului rus al Apărării și să ajute la restaurarea Donbassului distrus de război”, au scris soldații Regimentului 105 Infanterie al Poporului, Miliția DPR pe canalul lor Telegram, afirmă presa de propaganda rusă.

Potrivit aceleiași surse, posibila participare în războiul din Ucraina a soldaților din Coreea de Nord „a fost anunțată de scriitorul Zakhar Prilepin.”. El a făcut declarația după ce țara a recunoscut independența Republicii Populare Lugansk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...