11 persoane, acuzate că au pus la cale o schemă piramidală de 300 de milioane de dolari

11 persoane, acuzate că au pus la cale o schemă piramidală de 300 de milioane de dolari

Printre cei acuzaţi se numără cei patru fondatori ai schemei numită Forsage. Ultima dată se ştia că aceştia locuiesc în Rusia, Republica Georgia şi Indonezia, a declarat SEC într-un comunicat, potrivit Reuters.

Persoanele acuzate nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Potrivit plângerii SEC, site-ul web al schemei a fost lansat în ianuarie 2020 şi a permis milioanelor de investitori de retail să încheie tranzacţii prin contracte inteligente. Se presupune că a funcţionat ca o schemă piramidală timp de mai bine de doi ani, în care investitorii au obţinut profituri recrutând alte persoane în schemă, a spus SEC.

Forsage ar fi folosit, de asemenea, active de la investitori noi pentru a plăti investitorii anteriori într-o structură tipică Ponzi, potrivit plângerii SEC.

Forsage este o schemă piramidală frauduloasă lansată la scară masivă şi cpromovată în mod agresiv investitorilor”, a declarat Carolyn Welshhans, şeful interimar al unităţii Active cripto şi cibernetice ​​a SEC.

”Fraudatorii nu pot eluda legile federale privind valorile mobiliare concentrându-şi schemele pe contracte inteligente şi blockchain”, potrivit SEC.

Fără a admite sau a infirma acuzaţiile, doi dintre inculpaţi au fost de acord să soluţioneze acuzaţiile, iar unul dintre ei a fost de acord să plătească penalităţi, a spus SEC.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”