11 persoane au murit în China, după prăbușirea unei săli de sport. Cum s-a produs incidentul VIDEO

11 persoane au murit în China, după prăbușirea unei săli de sport. Cum s-a produs incidentul VIDEO

Acoperișul unei săli de sport al unui gimnaziu din China s-a prăbușit, duminică, în timp ce la antrenament se afla o echipă feminină de volei. Un total 19 persoane au fost prinse sub dărâmături , iar 11 dintre ele și-au pierdut viața. Responsabilii companiei de construcții au fost arestați.

Acoperișul sălii de sport din China s-a prăbușit peste elevi FOTO Presa locală chineză

Tragicul incident a avut loc duminică, la ora locală 15:00, la Qiqihar, în provincia Heilongjiang, potrivit Xinhua. Imagini la postul naţional de televiziune CCTV au arătat acoperişul sălii de sport prăbuşit complet şi membri ai echipelor de salvare săpând printre ruine.

19 victime, dintre care 11 morți

A fost lansată o operaţiune de căutare şi salvare implicând aproape 160 de pompieri şi 39 de camioane de pompieri, a informat sursa citată.

Multe dintre victime sunt copii, au declarat martorii oculari presei locale, deși acest lucru nu a fost confirmat încă, în mod oficial, notează BBC News . Părinții îndurerați au luat cu asalt un spital din apropiere, în căutarea celor mici și a mai multor răspunsuri. Doar opt dintre cei 19 oameni care se aflau în sala de sport , din provincia industrială Heilongjiang, au supraviețuit.

Antrenorul echipei de volei de fete a școlii gimnaziale a fost auzit strigând numele elevilor, în timp ce echipele de salvare căutau printre dărâmături, a informat China National Radio. Părinții au venit cu întrebări către oficialii școlii, spunând că a existat o lipsă de comunicare adecvată cu privire la efortul de salvare, care s-a întins până luni dimineață.

Mi-au spus că fiica mea a plecat, dar nu am reușit să o vedem. Toți copiii aveau fețele acoperite de noroi și sânge când au fost trimiși la spital. I-am rugat să mă lase-mi identific copilul. Dacă nu era copilul meu? a spus un bărbat, într-un videoclip care a fost distribuit pe scară largă, pe rețelele de socializare.

Ce au făcut [autoritățile] la patru, cinci sau chiar șase ore după ce copiii au fost trimiși la spital?... Medicii nu comunică cu noi despre cum decurge salvarea”, a adăugat el.

Motivul prăbușirii clădirii

O investigație preliminară a constatat că muncitorii care au construit clădirea au folosit perlit - o formă de sticlă vulcanică - pentru acoperiş. O cantitate prea mare a fost folosită, ildegal, la construcția acoperișului. Astfel, o ploaie puternică a provocat expandarea acestui material pe bază de siliciu, antrenând, într-un final, ruperea şi apoi prăbuşirea acoperişului.

Responsabilii companiei de construcţii au fost plasaţi în arest, conform AFP.

Accidentele în construcții sunt frecvente în China și au fost puse pe seama standardelor de siguranță laxe și a aplicării defectuoase. În iunie, o explozie la un restaurant cu grătar din nord-vestul Chinei a ucis cel puțin 31 de persoane. O investigație preliminară a constatat că un angajat al restaurantului înlocuise o supapă spartă pe un rezervor de gaz lichefiat, atunci când a avut loc explozia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat