11 persoane reținute și patru puse sub control judiciar după perchezițiile DNA în fieful PSD din Botoșani

11 persoane reținute și patru puse sub control judiciar după perchezițiile DNA în fieful PSD din Botoșani

11 persoane au fost reținute și alte patru puse sub control judiciar după perchezițiile DNA de la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani, conform informațiilor G4Media. Printre persoanele reținute se numără fostul manager al spitalului, Doina Caba , directorul îngrijiri, medici șefi, asistenți șefi și alți funcționari din spital.

DNA a descins miercuri la spitalul din Botoșani, într-un dosar privind infracțiuni de corupție din perioada 2018-2023. E vorba despre fraudarea unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante. Procurorii anticorupție au efectuat percheziții și la sediul județean al PSD dar și domiciliile unor persoane fizice.

Șpăgile date pentru angajarea la spitalul județean erau între 2.000 de euro și 15.000 de euro, potrivit surselor G4Media. Spitalul Județean este în subordinea Consiliului Județean Botoșani.

Președinta Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a confirmat miercuri că este vizată de dosarul DNA. Ea a spus că procurorii au făcut percheziții la ea acasă. ”Am pus la dispoziție toate documentele. Consiliul Județean nu face parte din această speță. Nu au fost ridicate înscrisuri. Au fost și la mine acasă. Le-am pus la dispoziție tot ce au cerut”, a spus ea într-o declarație transmisă de Antena 3. Întrebată de ziariști dacă este vizată de ancheta DNA, ea a spus: ”Din moment ce au venit aici, cu sigranță da”.

Spitalul a fost în centrul unui scandal național în luna august, când o tânără înscărcinată lăsată timp de 7 ore fără îngrijiri a murit. La Botoșani au avut loc proteste zilnice împotriva conducerii spitalului și doctorilor care au lăsat femeia, care are deja trei copii, să moară.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat