12 obiceiuri simple care te vor face să zâmbești în fiecare zi

12 obiceiuri simple care te vor face să zâmbești în fiecare zi

Fericirea nu costă nimic și nu este atât de greu de obținut. Tot ce trebuie să faceți este să cultivați obiceiuri simple care vă vor face să zâmbiți în fiecare zi.

Iată 12 obiceiuri pe care le poți face zilnic pentru a deveni mai fericit.

1. Numește trei lucruri pentru care ești recunoscător

Uneori, motivul pentru care devine mai greu să zâmbim este că uităm cât de norocoși suntem.

Înainte de a te da jos din pat, enumeră pentru ce ești recunoscător.

Acest lucru vă ajută să practicați recunoștința și să căutați mereu binele și frumusețea din lucrurile obișnuite.

Aveți două mâini, două picioare, doi ochi și două urechi? Ai cel puțin o persoană care ține cu adevărat la tine? Aveți electricitate și apă? Ei bine, ar trebui să realizezi că ești o persoană norocoasă.

2. Trezește-te înaintea tuturor

Fă-ți o favoare și începe să te trezești înainte ca lumea să fie ocupată.

Fă-ți o cafea și apoi ieși afară pentru a observa ce se întâmplă în fața ta.

Observați cum cerul se transformă din negru ca smoala în portocaliu și apoi în albastru.

Observați cum se deschid încet magazinele și cum străzile se umplu încet de viață.

Sunteți parte din toate acestea și asta este un lucru minunat.

3. Fă o baie lungă

„Trebuie să existe destul de puține lucruri pe care o baie fierbinte nu le poate vindeca”, a spus Sylvia Plath.

Lucrurile calde fac pe toată lumea fericită.

Este imposibil să nu te simți mai bine după o baie fierbinte - fie că tocmai ai avut o zi stresantă la serviciu, fie că încerci să treci peste o suferință.

4. Râzi

Când viața devine prea serioasă, fă lucruri jenant de stupide. Le poți face singur, da cu siguranță distracția va fi dublă dacă le faci cu altcineva.

Fă fețe prostești în oglindă, dansează dansul găinii, poartă-te ca și cum te-ai fi transformat într-o bunică, un pinguin sau un vierme mic și neajutorat.

A face lucruri prostești nu numai că ne face să râdem, dar ne poate reaminti că nu ar trebui să fim prea serioși în viață.

5. Uită-te la oamenii din jurul tău

Dacă aveți 30 de minute la dispoziție, stați la o cafenea sau pe o bancă și pur și simplu observați oamenii. Văzând oamenii certându-se, râzând sau certându-se ne poate face să realizăm cât de minunat este să fim pur și simplu oameni.

Dacă vrei, poți să-ți lași mintea să hoinărească.

Privindu-i pe alții, te detașezi de tine și de grijile tale cotidiene și poți să te concentrezi asupra vieții care se află chiar în fața ta.

6. Bucură-te de felul tău de mâncare preferat

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, începem să ne facem griji cu privire la aportul de calorii, grăsimi și colesterol, așa că eliminăm cele mai multe dintre lucrurile bune și le înlocuim cu lucruri plictisitoare.

Dar, deși consumul de tofu și salată ne poate prelungi viața cu câțiva ani, nu ar trebui să simți că mâncatul este o corvoadă.

Mâncarea trebuie să fie savurată. Este una dintre sursele majore de fericire.

7. Dansează sau cântă în timp ce faci treburile casnice

În timp ce ești în bucătărie, prefă-te că ești un rockstar ce cântă în fața a o mie de oameni.

Cântă melodiile tale preferate și comportă-te ca și cum ai fi Taylor Swift spălând vasele. Sau ca Freddie Mercury care mătură podeaua. Sau Michael Jackson care freacă baia.

Acest lucru poate face ca treburile plictisitoare să fie mai plăcute. Fă-o cu partenerul tău sau cu familia și cu siguranță te vei simți mai împlinit la finalul zilei.

8. Vorbește cu animalele și plantele tale

Vorbește cu plantele și animalele (sau cu jucăriile de pluș) tale dragi. Îmbrățișează-le, sărută-le, bea un ceai cu ele dacă vrei. Pretindeți că vă răspund și purtați conversații lungi cu ele. Este dovedit științific că interacțiunea cu animalele scade cortizolul și eliberează serotonină în corp.

9. Ascultă veștile bune

În fiecare zi, auzim ș citim despre războaie, crime, economii care se prăbușesc. S-ar putea să credeți că acestea nu vă afectează starea de bine, dar s-a studiat faptul că știrile proaste ne pot face să fim anxioși, triști și chiar furioși.

De asemenea, pot afecta în mod negativ modul în care vedem lumea.

Care este soluția? Încetați să vă mai uitați la știri de rău augur sau consumați mai multe știri care vă dau o stare mai bună. Ne poate împiedica să ne gândim că totul din jur este trist, iar unele dintre ele ne pot face cu siguranță să zâmbim.

10. Oferă îmbrățișări celor din jur

Îmbrățișările pot elibera hormoni fericiți numiți oxitocină. Dar nu vă îmbrățișați doar două secunde, ci minimum 20 de secunde sau doar un minut.

Știința spune că îmbrățișările de 20 de secunde pot reduce foarte mult stresul și pot îmbunătăți imunitatea. Așa că fă-ți un obicei din a îmbrățișa oamenii mai mult timp.

Și vestea bună este că nici măcar nu trebuie să ai pe cineva pe care să îl îmbrățișezi, poți pur și simplu să îți îmbrățișezi animalul de companie sau animalul de pluș și va avea aproape același efect.

11. Fii creativ

Scrie poezii, tricotează, pictează, fă niște meșteșuguri, construiește o căsuță în copac...

Fă ceva care te face să te implici total și complet. Doar 30 de minute de a face un hobby îți poate îmbunătăți starea de spirit.

Nu numai că îți ia mintea de la griji, dar vei ajunge să apreciezi și lucrurile mărunte din viață.

Desenul ne poate face să fim atenți la detalii, gătitul ne poate face să apreciem ingredientele, iar scrierea de poezii ne poate face să apreciem viața.

Așa că încearcă să nu lași să treacă o zi fără să petreci cel puțin 30 de minute cu unul dintre hobby-urile tale. Este necesar pentru o viață mai calmă și mai fericită.

12. Fă mici acte de caritate

Studiile arată că generozitatea ne poate face mai fericiți. Nu e de mirare că se spune că cel mai bun mod de a fi fericit este să îi faci pe alții fericiți.

Astfel, cel mai bun mod de a te face să zâmbești este să faci și tu pe cineva să zâmbească.

S-ar putea să nu fie ușor de făcut și, probabil, ar necesita mai mult efort decât celelalte obiceiuri din această listă, dar are o răsplată mai mare ( atât pentru tine, cât și pentru persoana căreia îi oferi bunătate).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat