13 aberații debitate de Dan Bittman la Mihai Gâdea: „Nu se moare de Covid! E foarte simplu să te declare cineva pozitiv”

13 aberații debitate de Dan Bittman la Mihai Gâdea: „Nu se moare de Covid! E foarte simplu să te declare cineva pozitiv”

Dan Bittman, solistul trupei Holograf, a avut în ultimele zile un discurs negaționist despre coronavirus. Artistul consideră că “nu este un virus letal”, că “ni se trimit vaccinuri ca la o țară cobai”, se îndoiește “de numărul de testări raportate” de autorități și spune că testele au eroare de 30%.

Iată cele mai importante declarații făcute de Dan Bittman în cadrul emisiunii “Sinteza Zilei” de la Antena 3, conform Libertatea .

1.“De ceva tot trebuie să murim până la urmă”.

2. “Am o întrebare pentru națiunea asta. Ce-ați învățat în astea nouă luni, în afară să vă spălați pe mâini și să vă puneți măști?”

3. “Din punctul meu de vedere nu este un virus letal. Există tratamente și ce uită toate televiziunile în ultima perioadă este să spună că din 150.000 de îmbolnăviri, 130.000 sunt vindecați. Nu se moare de Covid, ci se vindecă de Covid. Sarcina unui medic este să vindece omul, nu să-l țină în ATI, cu tuburi, dacă nu merită să stea acolo”.

Precizare: nicăieri în lume nu există un tratament pentru COVID, adică o formulă medicamentoasă care să vindece boala. Există diverse medicamente, majoritatea deja folosite în alte boli, care au efecte pozitive limitate, dar nu există o cură.

4. “Mi s-a luat dreptul la muncă! De nouă luni sunt șomer. Eu de 35 de ani sunt mai liberal decât au fost ei vreodată. Actualul prim-ministru mi-e prieten, a fost la ziua mea. Domnul Orban a fost toată viața lui un angajat. Eu toată viața mea am fost liber profesionist. Nu se mai poate să se mai ia măsuri aberante. Alte țări din lumea asta au scăpat”. 

Precizare: în majoritatea țărilor lumii concertele au fost oprite parțial sau total.

“Este o gripă, nu este o pandemie”

5. “Și acum când se vorbește de 20.000 de testări, aș vrea să știu și eu unde se fac testările astea. Unde? Pentru că ar trebui să fie măcar o coadă de o mie de persoane în fața unui spital. Unde sunt cozile astea?”

Precizare: din păcate, chiar există cozi la testarea COVID, vizibile mai ales în ultimele săptămâni. Iar laboratoarele unde se prelucrează, a căror existență e pusă la îndoială de Dan Bittman, sunt în aproape fiecare dintre cele 40 de județe.

6. “Mă îndoiesc de numărul de testări raportate! Viața combate aceste știri aberante. Eu ies și am ieșit și în timpul pandemiei. Văd oameni, vorbesc cu ei. Am văzut știri care-mi arătau oameni care stăteau unul peste altul la Vama Veche, la Costinești. Trebuia să fim morți de mult. Trebuia să avem sute de mii de cazuri… Este o gripă, nu este o pandemie”. 

Precizare: conform comunității științifice și practicienilor din spitalele din întreaga lume, capacitatea de răspândire, duritatea manifestării asupra organismului și rata de mortalitate a COVID-19 sunt mult superioare gripei obișnuite.

Lecții de medicină: “Nu așa se combate această boală, iertați-mă!”

7. “Oameni buni, români, începeți să gândiți cu mințile voastre. Nu vă mai lăsați influențați de tot felul de povești care vin din Franța, Italia sau Germania. Nu mă interesează! În Germania poate sunt sute de mii de infectări în fiecare zi, dar nu moare nici dracu. Pentru că au grijă de ei și îi tratează. Aici, în România avem câteva mii de cazuri…”

8. “Am un medic ce lucrează în sistem și mi-a povestit cum adunau ei. Dacă te testează de trei ori, înseamnă trei pacienți, nu e unul singur”.

Precizare: se raportează și numărul de teste, și numărul de persoane testate.

9. “Să nu-mi zică mie cineva că ăștia din guvern sau din comitetul ăsta nu-și dau seama de răul pe care-l fac. E un rău general. Nu așa se combate această boală, iertați-mă!”.

“Medicii ar trebui să fie primii în Piața Victoriei”

10. “Cum e posibil un test cu 30% marjă de eroare să mai fie folosit? E foarte simplu să te declare cineva pozitiv. Îți fac și eu testul și te declar pozitiv. E un banc vechi. În pădure se spunea că o să-i omoare ursul pe toți. Și vine iepurașul: «Ursule, sunt pe lista ta?». «Da!». «Și poți să mă ștergi și pe mine?». «Da!». Așa se fac și testele!”

Precizare: testele PCR au marjă de eroare nu de 30%, ci mult sub 3%. Ele sunt singurele care se folosesc pentru diagnostic și în raportări.

11. “Îmi pare rău pentru fiecare viață omenească, să fie foarte clar. Nu sunt inconștient, dar avem 6.000 de decese în nouă luni. Cum poți să spui că cineva ți-a murit de Covid sau de o altă boală, dacă nu se mai face nicio autopsie? Este inadmisibil pentru medici, pentru etica și coloana lor vertebrală. Medicii ar trebui să fie primii în Piața Victoriei, nu se poate așa ceva!”.

Precizare: afirmația că “nu se mai face nicio autopsie” este falsă. Se fac în continuare autopsii, nu la toate decesele, dar se fac inclusiv în anumite cazuri de COVID.

“În foarte multe cazuri, România a devenit o țară cobai”

12. “România a devenit o țară cobai! Ni se trimit vaccinuri, se fac pe cobaii noștri. Avem alegeri trucate, ni se implementează instituții. În foarte multe cazuri, România a devenit o țară cobai”

Precizare: vaccinurile care se fac în România nu diferă de vaccinurile care se fac în străinătate.

13. “Domnilor, v-am lăsat în pace 30 de ani! 30 de ani de la Revoluție. Și-acum pe 6 decembrie vreți să vin să vă votez? O să scadă și infectările sub 2.000, că le facem din hârtie. Nu ies! Și vă rog pe toți să nu ieșiți pentru niște hoți. Nu mai ies, lăsați-mă în pace. Ca să nu mai zic că un președinte mi-a zis în seara alegerilor că dacă-i dă Securitatea trei la sută, iese președinte. Și-a ieșit! Aia n-o mai pun la socoteală”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...