13% dintre americani cred că Bill Gates este în spatele pandemiei. Ce spune miliardarul american despre teoriile conspirației

13% dintre americani cred că Bill Gates este în spatele pandemiei. Ce spune miliardarul american despre teoriile conspirației

Miliardarul american Bill Gates a vorbit în timpul unei  conferințe a cotidianului The New York Times  despre teoriile conspirative care s-au propagat odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Bill Gates a avertizat omenirea, în ultimii ani , că nu este pregătită pentru următoarea pandemie, dar spune că nu se aștepta ca atâtea teorii ale conspirației să se răspândească cu privire la cea prin care trecem acum.

De asemenea, cofondatorul Microsoft a evitat să răspundă dacă mesajele împotriva științei ale administrației Trump au afectat măsurile luate împotriva virusului.

Aflat alături de Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecţioase, Bill Gates a răspuns în schimb întrebării cu privire la teoriile conspirației, în special cele în care ei sunt vizați. Miliardarul a spus că a fost uimit de ele.

„Aceste teorii ale conspirației - Care este scopul vaccinului? Este microcipare, este controlul populației? - au venit atât de neașteptat încât nici eu, nici Tony (Anthony Fauci, n.red.) nu cred că avem vreun sfat de dat pentru celălalt, poate acela că trebuie să dăm în continuare răspunsuri bazate pe fapte”, a spus Bill Gates, potrivit  Mashable .

Potrivit sursei citate,  un nou studiu efectuat în SUA  cu privire la dezinformarea în legătură cu COVID-19 a arătat că 13% dintre americani cred în teoria că „Bill Gates este în spatele pandemiei de coronavirus”.

Cercetarea realizată de Harvard Kennedy (școala de politici publice a Universității Harvard) a mai relevat că 25% dintre oamenii din SUA cred că pandemia de coronavirus este folosită pentru a provoca „o periculoasă și nenecesară vaccinare a americanilor”.

În luna iulie a acestui an,  Bill Gates a dezmințit teoria conspirației  potrivit căreia ar intenționa să folosească un vaccin anti-COVID pentru a implanta cipuri în corpurile oamenilor: „Trebuie să demontăm această teorie. Sper să dispară cât mai repede. Cred că trebuie să spunem adevărul. Trebuie să le explicăm oamenilor care sunt valorile noastre, astfel încât toată lumea să înţeleagă de ce suntem implicaţi în acest proiect şi de ce suntem dispuşi să cheltuim miliarde de dolari pentru a accelera progresul unui vaccin”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale