16 ani de închisoare pentru îngrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei, unde doi copii au fost agresaţi sexual

16 ani de închisoare pentru îngrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei, unde doi copii au fost agresaţi sexual

Îngrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei acuzat că a abuzat doi copii de 10 și 13 ani a fost condamnat joi la 16 ani de închisoare. Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus achitarea preotului al cărui nume a fost vehiculat în acest scandal, după ce faptele au ieșit la iveală în 2023.

Mănăstirea Frăsinei din Muereasca-Vâlcea cunoscută drept Athosul românesc. FOTO Daciana Stoica

Decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea nu este definitivă şi poate fi contestată de părţi în termen de zece zile de la comunicare.

„16 ani de închisoare pentru îngrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei acolo unde doi copii au fost în mod repetat agresați sexual sub diverse forme. Instanța a dispus și achitarea preotului care fusese atras în acest scandal, considerând că nu se face vinovat de nicio infracțiune. Mai mult decât atât, copiii au primit și despăgubiri de 30.000 de euro cu titlu de daune morale. Vom apela sentința în ceea ce privește latura civilă”, a explicat cunoscutul avocat Adrian Cuculis.

Scandalul sexual legat de Mănăstirea Frăsinei din Muereasca Vâlcea, cunoscută drept Athosul românesc, a izbucnit în 2022, când s-a aflat că, în 2021, doi copii au fost supuși la perversiuni sexuale.

Scene greu de imaginat

Relatările referitoare la scenele greu de imaginat care s-au petrecut chiar în incinta sfântului lăcaș de cult secular au șocat opinia publică: viol, agresiune sexuală și corupere sexuală în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, îngrijitorul a întreținut relații sexuale cu cei doi băieți chiar în incinta mănăstirii.

„O parte dintre acuzațiile aduse au fost clasate, iar o altă parte au urmat calea instanței de judecată. Faptele în sine sunt greu de asimilat ca desfășurare atunci când te raportezi la persoanele copiilor de 10-12 ani: viol în formă continuată, corupere sexuală și agresiune sexuală. Familia s-a constituit ca parte civilă cu suma de 2.000.000 euro, mai ales că unul dintre minori are nevoie de ședințe multiple de psihoterapie de reconstrucție a orientărilor sexuale”, preciza, în mai 2023, avocatul Adrian Cuculis.

Cei doi băieți veniseră mănăstire pentru a-i ajuta pe călugări să vândă obiecte bisericești, însă nu și-au imaginat niciodată la ce aveau să fie supuși.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat