16 persoane duse la audieri pentru evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul schimbului valutar

16 persoane duse la audieri pentru evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul schimbului valutar

Polițiștii au dus la audieri, marți, 16 persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul schimbului valutar, după perchezițiile care au avut loc în cursul zilei, informează IPJ Ilfov.

Persoanele în cauză urmează a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale — IGPR, al Biroului de Operațiuni Speciale — DGPMB, al Serviciului de Operațiuni Speciale — IPJ Constanța.

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat 41 de percheziții la domiciliile și sediile unor societăți comerciale din domeniul schimbului valutar.

Activitățile au vizat două grupări infracționale formate din 22 de persoane, din Ilfov, București și Constanța, bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul schimbului valutar ilegal.

Una dintre grupări efectua activități de schimb valutar la negru într-un complex comercial din localitatea Dobroești, județul Ilfov, schimbând în valută sumele în lei obținute din activități de evaziune fiscală de către administratorii unor societăți comerciale din respectivul complex.

Prin alte persoane implicate, banii astfel obținuți, tot lei, erau transferați membrilor celeilalte grupări din municipiul Constanța, care dețin mai multe case de schimb valutar, unde erau schimbate din nou în valută, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.

Perchezițiile au fost efectuate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța, la activitate participând aproximativ 130 de polițiști.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...