17 români arestaţi în Italia. Se dădeau drept surdomuţi şi cereau bani turiştilor din Veneţia

17 români arestaţi în Italia. Se dădeau drept surdomuţi şi cereau bani turiştilor din Veneţia

Ofiţerii au predat 12 procese verbale pentru „încălcarea reglementărilor de securitate urbană privind interzicerea colectării semnăturilor şi a fondurilor”, şi au dispus sechestru pe sumele de bani şi materiale, după o serie de operaţiuni în care au utilizat echipamentele disponibile, inclusiv dispozitivele de citire a plăcuţelor de înmatriculare ale sistemului de supraveghere video.

Pentru a fi mai credibili, escrocii afirmau că fac parte din asociaţia Handicap International. În schimbul banilor pe care îi primeau, pretinşii surdomuţi înmânau trecătorilor formulare de donaţie, scrise în italiană şi germană, pentru a fi completate şi semnate.

Au fost depuse plângeri, la autorităţile judiciare pentru hărţuire şi cerşetorie, împotriva a trei presupuşi surdomuţi.

De asemenea, primarul Marco Sarto a afirmat că, atunci când încercările lor nu aveau succes, românii apelau la constrângere: „Vreau să lansez un apel către rezidenţi şi turişti: nu vă lăsaţi abordaţi de aceşti subiecţi şi semnalaţi întotdeauna prezenţa lor la poliţia locală sau la carabinieri şi depuneţi plângere împotriva acestei infracţiuni. Bandele au reacţii violente cu cei care încearcă să li se opună sau să-i alunge, atât de mult încât au atacat atât un paroh şi l-au ameninţat cu faptul că ştiu unde locuieşte”.

Suma pe care gruparea infracţională a strâns-o nu a fost dezvăluită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?