18 bombardiere chineze cu capacitate nucleară au intrat în zona de apărare aeriană a Taiwanului

18 bombardiere chineze cu capacitate nucleară au intrat în zona de apărare aeriană a Taiwanului

Optsprezece bombardiere chineze cu capacitate nucleară au intrat în zona de apărare aeriană a Taiwanului, a anunţat marţi guvernul de la Taipei.

Bombardier. FOTO EPA EFE

Douăzeci şi unu de avioane au intrat în Zona de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ) a Taiwanului în ultimele 24 de ore, dintre care 18 bombardiere H-6 cu capacitate nucleară, a declarat marţi dimineaţă Ministerul Apărării taiwanez, citat de France Presse.

China a mărit considerabil numărul incursiunilor în sud-vestul zonei de acces restrâns a Taiwanului în ultimii doi ani, dar aceasta este de departe cea mai mare incursiune a bombardierelor H -6 de când Taipeiul a început să publice date zilnice despre ele în septembrie 2020, scrie Agerpres.

Săptămâna trecută, China a impus noi interdicţii de import pentru alimente, băuturi, alcool şi produse din peşte din Taiwan.

Prim-ministrul taiwanez Su Tseng-chang a acuzat China că încalcă regulile comerciale internaţionale şi că dă dovadă de "discriminare" faţă de insulă.H-6 este principalul bombardier cu rază lungă de acţiune al Chinei şi poate transporta focoase nucleare.

Este rar ca China să trimită mai mult de cinci bombardiere H-6 într-o zi, dar incursiunile au crescut dramatic în ultimele săptămâni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

4 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”