19 persoane din municipiul Buzău, confirmate cu coronavirus; 2 copii de un an, printre pacienţi

19 persoane din municipiul Buzău, confirmate cu coronavirus; 2 copii de un an, printre pacienţi

Un număr de 19 persoane din cartierele Poşta şi Mihai Viteazul din municipiul Buzău au fost confirmate cu coronavirus, duminică seara, 12 fiind transferate la spitalul suport de la Râmnicu Sărat, iar alte şapte, la un spital din Capitală.

Printre pacienţi sunt şi doi copii cu vârsta de un an.

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Leonard Dimian, cele 19 persoane au legătură cu cazul bărbatului de 41 de ani, a cărui îmbolnăvire a fost anunţată, duminică la prânz, de Grupul de Comunicare Strategică.

El a mai spus că "pacientul în vârstă de 41 de ani, după o vizită în ziua de Paşte în judeţul Ialomiţa, a avut simptomatologie uşoară şi s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit recomandarea de a merge la Secţia Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde i-au fost recoltate probe pentru testarea pentru coronavirus, iar rezultatul emis de Institutul 'Cantacuzino' din Bucureşti a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat la Institutul 'Victor Babeş' din Bucureşti şi, imediat după aflarea rezultatului, au fost recoltate probe soţiei şi celor doi copii, precum şi altor contacţi, un număr de 19 persoane fiind confirmate cu COVID-19". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...