21 turiști din Mureș, dintre care 10 copii, au ajuns la UPU Suceava cu toxiinfecție alimentară

Un grup de 22 de persoane, adulți și copii, cazați la un motel din Șcheia, s-au prezentat duminică la Spitalului Județean de Urgență Suceava cu simptome de intoxicație alimentară, informează un comunicat al Prefecturii Suceava, transmis AGERPRES.

''Potrivit informațiilor furnizate de către DSP Suceava, la UPU Suceava au fost consultați un număr de 10 copii și 11 adulți care prezentau stare de rău, greață, vărsături. Aceștia sunt în prezent sub supraveghere medicală și primesc tratamentul corespunzător pentru toxiinfecție alimentară în formă ușoară și medie. Se estimează că în seara zilei de astăzi, toate persoanele vor fi externate și își vor putea continua drumul spre casă'', se arată în comunicatul citat.

Prefectura adaugă că, din verificările efectuate a reieșit că un grup format din 26 copii și 14 adulți, din județul Mureș, s-a deplasat în excursie în județul Suceava, cazându-se în seara zilei de 18 iunie la un motel de pe raza comunei Șcheia. Cina și micul dejun au fost asigurate de către o firmă de catering din municipiul Suceava. După micul dejun, grupul s-a deplasat spre Târgu Mureș, însă după aproximativ 10 kilometri, o parte din copii și adulți au acuzat stări de greață și vomă, drept pentru care s-a luat deciza deplasării la cea mai apropiată unitate de primiri urgențe.

Imediat după ce a fost sesizată fapta, un grup format din trei inspectori ai DSP Suceava s-au deplasat la unitatea de cazare și la unitatea care a livrat masa pentru grupul din Mureș, pentru a recolta probe epidemiologice în scopul depistării cauzei toxiinfecției alimentare.

Cercetările sunt continuate de o echipă din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Suceava și un reprezentant din cadrul DSP Suceava, în vederea stabilirii cauzelor care au determinat starea medicală a persoanelor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Emil Boc, scor istoric la Primăria Cluj-Napoca: 75% / Candidatul PSD a luat 4,68%!

2 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

3 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

4 LIVE MAP Rezultate alegeri locale 2020. Harta politică a României: rezultatele din fiecare județ și municipiu …

5 Sighiartău / Numărătoarea paralelă a PNL arată că avem scorul politic de 34%. PSD are 30%, USR – 13%. Am luat d…