22 de ambasadori și reprezentanți ai țărilor islamice în România condamnă „agresiunea continuă” asupra Fâșiei Gaza

22 de ambasadori și reprezentanți ai țărilor islamice în România condamnă „agresiunea continuă” asupra Fâșiei Gaza

Membrii Organizației Cooperării Islamice (OCI) în România, reprezentanți și ambasadori din 22 de țări, condamnă „agresiunea continuă” asupra Fâșiei Gaza, potrivit unui comunicat al acestora.

Momente de reculegere la Ambasada Palestinei (Imagini de arhiva) - Foto Facebook

Vineri, la Ambasada Palestinei din București s-au întâlnit reprezentanții celor 22 de țări, în semn de solidaritate cu poporul palestinian.

Aceștia spun că au rugat România și alte state să urgenteze deschiderea coridoarelor umanitare pentru livările de ajutoare în Fâșia Gaza.

Reprezentanții OCI au evidențiat "importanţa menţinerii vieţii tuturor civililor şi a faptului de a nu fi vizaţi în niciun fel şi au condamnat ferm ţintirea flagrantă de către forţele brutale de ocupaţie ale Israelului asupra Spitalului Baptist Al-Ahli din Fâşia Gaza, care a ucis şi rănit sute de bolnavi nevinovaţi, a rănit civili nevinovaţi", potrivit comunicatului.

Armata israeliană spune că o rachetă palestiniană lansată greșit ar fi totuși cauza exploziei de la spitalul din Gaza , potrivit Reuters. În schimb, organizația Hamas acuză Israelul pentru moartea a sute de palestinieni.

Reprezentanții OCI reuniți la București, în fața Ambasadei Palestinei cer încetarea urgentă a "agresiunii barbare a forţelor de ocupaţie israeliene" împotriva poporului palestinian şi ridicarea imediată a "asediului impus Fâşiei Gaza".

La întâlnirea pro palestiniană au participat reprezentanți diplomatici din următoarele țări : Arabia Saudită, Palestina, Liban, Algeria, Egipt, Indonezia, Iran, Irak, Iordania, Kazahstan, Kuweit, Libia, Malaezia, Nigeria, Siria, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Turcia, Tunisia, Sudan, Pakistan.

Zilele trecute, la Ambasada Palestinei au fost depuse flori și lumânări pentru victimele din Fâșia Gaza. Și mâine va avea loc un miting pro palestina, organizat de Asociația Comunității Palestiniene din România.

Până acum peste 4.100 de palestinieni au fost uciși de bombardamentele israeliene de la începutul războiului între Israel și Hamas, iar în statul Israel victimele depășesc numărul de 1.400.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat