2,2 miliarde de dolari pentru un teren de 3.000 de metri pătrați din Hong Kong

Guvernul din Hong Kong a anunțat vineri scoaterea la vânzare a primei suprafețe de teren din centrul orașului din ultimi 20 de ani, transmite Bloomberg.

Terenul, pe care în prezent este construită o parcare supraetajată, are o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați, se arată într-un comunicat al Guvernului din Hong Kong

Vincent Cheung, directorul pentru regiunea Asia de la firma Colliers International, a precizat că terenul este evaluat undeva între 15,8 și 17 miliarde de dolari hong Kong (2,2 miliarde dolari USA), fiind vorba de prima suprafață de teren disponibilă pentru dezvoltatori în zona centrală a Hong Kong-ului începând din 1996.

Vânzarea terenului este programată a avea loc în primul trimestru al anului următor și vine după o serie de tranzacții record pe piața de birouri din Hong Kong, grație cererii din partea companiilor chineze. În luna iulie a acestui an, compania Wheelock & Co. a vândut clădirea de birouri HarbourGate East Tower firmei chineze Cheung Kei Group pentru suma de 4,5 miliarde dolari Hong Kong.

Vânzarea terenului ar putea atrage atenția investitorilor, dată fiind lipsa de spații vacante de birouri în zonă, susține analistul Bloomberg Intelligence, Patrick Wong. Potrivit acestuia, prețul ridicat ar putea stimula investițiile în spațiile de birouri din zona centrală a Hong Kongului, iar prețurile de vânzare ale actualelor birouri din zonă ar putea continua să crească.

Pe piața rezidențială, guvernul din Hong Kong și-a propus să furnizeze 19.460 unități private în anul fiscal care se va încheia în luna martie 2017, cu 8% peste ținta preconizată. Este vorba despre cea mai mare ofertă de locuințe de după 2010, a subliniat Paul Chan, secretarul pentru Dezvoltare în Guvernul din Hong Kong.

Prețurile de vânzare la proprietățile rezidențiale din Hong Kong au atins valori record, iar volumul vânzărilor a crescut după ce Guvernul a majorat taxa de timbru în luna noiembrie, contrazicând prognozele anterioare potrivit cărora această măsură va duce la reducerea tranzacțiilor cu până la 70%.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor; Nicoleta Gherasi, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Faptele s-au prescris! Mafia din justiție l-a rezolvat pe Nelu Iordache, achitat definitiv în Dosarul Transalp…

2 Adevărul neștiut despre pensiile magistraților

3 Un ofiţer de intelligence israelian dezvăluie că Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvolt…

4 Iulian Chifu vorbește despre legătura dintre virusul ucigaş și primul laborator chinez cu germeni patogeni de …

5 VIDEO Această înregistrare a scăpat de cenzura Chinei! Asistenta spune realitatea despre numărul celor infecta…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici