26 iulie - ședință a CSAT; se vor stabili acțiunile pentru implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO

26 iulie - ședință a CSAT; se vor stabili acțiunile pentru implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se va reuni pe 26 iulie în ședință la Palatul Cotroceni.

"În cadrul ședinței se va analiza modul de reflectare a mandatului României în documentele finale ale Summitului NATO din 8 — 9 iulie, de la Varșovia, și se vor stabili măsurile și acțiunile care trebuie întreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate", precizează Administrația Prezidențială, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Ședința CSAT, condusă de președintele Klaus Iohannis, se va desfășura de la ora 11,00.

Pe 9 iulie, președintele Klaus Iohannis declara că Summitul NATO de la Varșovia a fost unul de succes pentru România, punctând că toate temele de interes pentru țara noastră au fost cuprinse în documentele finale.

El a arătat că principalele elemente de interes pentru România, obținute la Summitul de la Varșovia, privesc echilibrarea măsurilor luate în cadrul noii posturi de apărare și descurajare pe Flancul Estic.

''În al doilea rând, o prezență aliată înaintată adaptată constând din Brigada multinațională și Inițiativa de Instruire Intensificată, respectiv decizia privind elaborarea de opțiuni pentru consolidarea prezenței maritime și aeriene aliate în sudul Flancului Estic; în al treilea rând, un nou nivel în ce privește planificarea apărării pentru România în cadrul NATO, adică dezvoltarea planului de contingență obținut în contextul Summitului anterior; și, în fine, declararea capacității operaționale inițiale a sistemului antirachetă al NATO, elementul esențial ale acestui progres fiind integrarea facilității de la Deveselu în sistemul NATO'', preciza atunci Iohannis.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”