3 schiori au murit în urma unei avalanșe care a lovit o populară stațiune din Elveția. „Mi s-a părut că se aflau mai multe persoane pe pârtie“

3 schiori au murit în urma unei avalanșe care a lovit o populară stațiune din Elveția. „Mi s-a părut că se aflau mai multe persoane pe pârtie“

Trei persoane au fost ucise într-o avalanșă uriașă în Elveția în a doua zi de Paște la catolici, a confirmat poliția.

Valais este o renumită stațiune din Elveția FOTO: Facebook

Trei cadavre au fost găsite după ce au dispărut în Lawinen, în apropiere de Zermatt, unde se află o populară stațiune de schi din cantonul sudic Valais, în a doua zi de Paște la catolici.

O a patra persoană a fost găsită cu răni și transportată cu avionul la un spital din apropiere, după o căutare dramatică la care au participat patru elicoptere, scrie dailymail.co.uk.

Aproximativ 45 de salvatori au luat parte la căutări, inclusiv opt conductori de câini de avalanșă, 13 specialiști în salvare, 15 pompieri și instructori de schi locali.

Poliția nu a confirmat identitatea victimelor.

Valais, în Elveția, atrage turiști din toate colțurile țării în timpul sezonului de schi aglomerat.

Se pare că schiorii se aflau într-o zonă predispusă la zăpadă adâncă, în afara pârtiilor de schi marcate, în jurul orei 14:00, când s-a produs avalanșa.

'Mi s-a părut că se aflau mai multe persoane pe pârtie în momentul avalanșei', a declarat un martor îngrozit pentru publicația locală Blick.

Bruno Jelk, fostul șef al serviciului de salvare montană din Zermatt și actualul șef al serviciului de monitorizare a avalanșelor din Mattertal, a declarat că mai multe persoane au ieșit de pe pârtie pe o 'pantă foarte abruptă', unde încă se mai puteau vedea urme.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?