3.000 de candidați vor concura pe 1.000 de locuri la Universitatea de Medicină "Carol Davila"

3.000 de candidați vor concura pe 1.000 de locuri la Universitatea de Medicină "Carol Davila"

Aproximativ 3.000 de candidați s-au înscris la concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, care va avea loc miercuri, 26 iulie 2017, pentru ocuparea celor 1.000 de locuri, finanțate de la bugetul de stat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum și la facultatea de Moașe și Asistență Medicală (FMAM), a informat, vineri, UMF.

Astfel, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de UMF, pentru cele 520 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.811 de candidați, pentru Facultatea de Medicină Dentară — 547 de candidați/155 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie — 207 de candidați/155 de locuri, iar pentru FMAM — 431 de candidați/170 de locuri.

Pentru concurenții ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licență pe locurile finanțate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziție alte 440 de locuri cu taxă, informează UMF.

"Dacă după 1989 interesul absolvenților de liceu s-a îndreptat, paradoxal, către alte facultăți precum cele de studii economice sau drept, îndepărtându-se semnificativ de medicină, în ultimii ani asistăm la o repoziționare a opțiunilor și, în ceea ce privește admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie 'Carol Davila' din București, se accentuează un interes crescut. Acest fapt demonstrează încă o dată că școala de medicină românească rămâne în registrul competiției și al valorilor academice, atât prin dorința tinerilor candidați de a accede în universul cercetării științifice medicale, cât și prin reputația pe care, de-a lungul istoriei sale, această Universitate și-a creat-o și poziționându-se pe harta Universităților de profil ale lumii" a declarat Acad. I. Sinescu, Rector al UMF "Carol Davila" București, potrivit comunicatului transmis de Universitate.

În ceea ce privește repartizarea cifrei de școlarizare pe facultăți pentru admiterea în anul universitar 2017-2018 aceasta creionează pentru specializarea 'medicină' un număr de 360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu (520 locuri finanțate de la buget și 200 locuri cu taxă).

De asemenea, pentru specializarea "medicină dentară" sunt un număr similar de credite, pentru aceeași perioadă de studiu (155 locuri finanțate de la buget și 125 locuri cu taxă), la facultatea de farmacie , 300 de credite pentru 5 ani de studiu (155 locuri finanțate de la buget și 70 locuri cu taxă), în timp ce la FMAM , pe segmentul Moașe și Asistență medicală generală pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (100 locuri finanțate de la buget și 15 locuri cu taxă), iar pentru alte specializări FMAM care însumează 3 ani de studiu și 180 de credite, au fost repartizate 70 de locuri finanțate de la buget și 30 de locuri cu taxă.

Anul acesta, 24 de premianți ai olimpiadelor naționale și internaționale la discipline precum biologie, fizică sau chimie au decis să-și continue performanța la UMF "Carol Davila", accederea acestora în Universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educației și Cercetării, fără examen de admitere. Totodată, dintre cei 2.996 de candidați care vor intra în concurs 16 au obținut nota maximă, 10, la examenul de bacalaureat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 VIDEO Ultimul mesaj al lui Viorel Cataramă?

4 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

5 Ciudatul articol apărut în Austria despre o platformă petrolieră a Petrom din Marea Neagră