3.000 de protestatari în stradă la Timișoara, câte 2.000 la Sibiu și Cluj - grupaj II

3.000 de protestatari în stradă la Timișoara, câte 2.000 la Sibiu și Cluj - grupaj II

Peste 3.000 de persoane au participat sâmbătă seara la protestul antiguvernamental de la Timișoara, în timp ce la Sibiu și Cluj-Napoca numărul manifestanților a fost de peste 2.000, potrivit forțelor de ordine, acțiuni de protest de amploare mai redusă având loc și în alte orașe din țară.

* TIMIȘOARA

Protestul din Piața Victoriei de la Timișoara, la care au participat, sâmbătă seara, în total, în jur de 3.000 de persoane, s-a încheiat în jurul orei 21,00, fără incidente, după ce participanții au pornit în ''plimbarea'' devenită tradițională la finalul protestelor.

Până la ora 19,30, în piața centrală erau circa 500 de persoane, dar după ora 20,00 au început să se adune mai mulți, masa compactă fiind de circa 2.000 de timișoreni, dar pe la miting au mai trecut alte circa 1.000 de persoane, care au stat câte 15-20 de minute și au plecat din cauza frigului.

Protestatarii se vor întâlni și duminică seara, la ora 19,00, tot în Piața Victoriei, iar organizatorii mitingului au făcut apel ca mâine să fie prezenți mai mulți participanți. Ei le-au mai spus oamenilor că temperaturile scăzute vor face ca aceste întâlniri să nu mai fie atât de dese în timpul săptămânii, fără ca acest lucru să însemne că s-ar pierde ceva, dar cei prezenți în piață au contestat propunerea, cerând să vină în fiecare seară.

* SIBIU

Peste 2.500 de sibieni au participat, sâmbătă seara, la protestul antiguvernamental avizat de autoritățile locale, potrivit unor surse oficiale.

Ca și în serile precedente, oamenii și-au dat întâlnire în jurul orei 19,00, în Piața Mare din centrul municipiului, de unde au mărșăluit pe principalele bulevarde din oraș. Protestarii au revenit în Piața Mare și au promis că vor continua să iasă în stradă și duminică. Principala dorință a manifestanților este demisia Guvernului.

Duminică, în Piața Mare din Sibiu vor avea loc două proteste autorizate. Primul va avea loc la amiază, timp de o oră și la el sunt chemați oamenii să lectureze din Codul Penal și Constituție, iar cel de al doilea protest este programat de la ora 19,00, în același loc.

* CLUJ-NAPOCA

Protestul din municipiul Cluj-Napoca s-a terminat în jurul orei 21,40, având un maxim de circa 2.500 de manifestanți, potrivit unor surse oficiale.

Oamenii s-au întors în Piața Unirii după un marș pe străzile adiacente, care a durat aproximativ o oră și jumătate.

Manifestanții au început să se adune în Piața Unirii încă de la ora 19,00.

Oamenii cer în continuare demisia Guvernului Grindeanu și adoptarea de către Parlament a OUG 14, de abrogare a OUG 13.

În jurul orei 20,00, protestatarii au pornit în marș prin centrul orașului, scandând lozinci antiguvernamentale și agitând steaguri tricolore.

"Stopați dezinformarea", "Fără imunizate, rezist", "Demisia", "Ne-am trezit" sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele manifestanților.

* BRAȘOV

Cea de-a 12 zi consecutivă de proteste antiguvernamentale de la Brașov s-a încheiat sâmbătă seara, în jurul orei 21,45, în Piața Sfatului, la manifestație participând circa 1.500 de oameni, potrivit forțelor de ordine.

Deși organizatorii se așteptau la câteva mii de participanți, numărul protestatarilor a ajuns la momentul de vârf după ce au plecat din fața Prefecturii, parcurgând câteva străzi din centrul orașului spre Piața Sfatului, la aproximativ 1.500 de oameni.

În Piața Sfatului, manifestanții au întins un steag tricolor cu o lungime de 12 m și o lățime de opt metri fiind ținut de peste 20 de persoane, moment în care s-a intonat Imnul Național. Tricolorul a fost cumpărat din donațiile a peste 100 de brașoveni.

În timpul desfășurării acțiunii de protest nu s-au semnalat incidente.Pentru duminică seara a fost anunțată o nouă acțiune de protest începând cu ora 18,00.

* CONSTANȚA

Peste 300 de manifestanți, care au pornit în marș de la sediul Prefecturii, sâmbătă seară, pe principalele bulevarde ale Constanței, au organizat un miting de protest împotriva Guvernului Grindeanu la ora 21,00, în fața sediului Organizației județene PSD.

După ce au mărșăluit timp de peste o oră pe traseul: Bulevardul Ferdinand — Bulevardul 1 Decembrie 1918 — Bulevardul Alexandru Lăpușneanu — sediul PSD, manifestanții au rămas în stradă, timp de 15 minute, pentru a-și arăta dezacordul cu politica guvernamentală prin care a fost modificată legislația penală.

Protestarii au scandat lozinci prin care solicitau demisia Guvernului, precum: 'PSD, ciuma roșie', 'Demisia, demisia' și 'Hoții, hoții'. Marșul de protest s-a încheiat tot pe platoul prefecturii, după ora 22,00.

* PLOIEȘTI

Aproape o sută de persoane au protestat, sâmbătă seara, în centrul municipiului Ploiești, manifestații continuând să scandeze împotriva Guvernului și împotriva PSD.

Protestatarii s-au strâns din nou în fața Palatului Administrativ, unde au fredonat melodia "Țara mea" și au intonat imnul național.

De asemenea, ei au cerut demisia Guvernului, scandând sloganuri cunoscute precum "PSD, ciuma roșie", "DNA să vină să vă ia", "Hoții" și "Rușine să vă fie".

Totodată, ei au continuat să strige "Ieșiți din casă dacă vă pasă", îndemnându-i pe ploieșteni să iasă în stradă pentru a manifesta.

* CRAIOVA

Câteva zeci de persoane au protestat sâmbătă seara, pentru a 12-a zi consecutiv, în Piața "Mihai Viteazul" — Piața Prefecturii din centrul Craiovei împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD.

Oamenii au stat în piață timp de aproape două ore și, la fel ca și în serile precedente, au cerut demisia actualului Guvern, au scandat împotriva PSD.

De asemenea, ei au purtat steaguri tricolore și pancarte pe care se putea citit "Transparență, nu ordonanță de urgență"; "Ghinion, rezistăm!", "Corupția ucide"; "Uniți, salvăm toată România", iar una dintre protestatare și-a pus pe piept o pancartă cu mesajul "Olteancă rezistentă la frig".

* TÂRGU MUREȘ

Peste 20 de persoane au protestat, sâmbătă seara, aproximativ o oră și jumătate, în fața Instituției Prefectului — Județul Mureș, cerând demisia Guvernului Grindeanu pentru modul în care a fost adoptată OUG nr. 13/2017.

Protestatarii au scandat 'PSD nu uita, țara asta nu-i a ta!', 'Jos Guvernul!' , 'Refuz acest abuz!', 'Rezistăm, nu plecăm!', 'Conducători, nu dictatori!' și au declarat că vor rămâne în stradă până când Guvernul Grindeanu va pleca.

* ARAD

În jur de 35 de protestatari s-au aflat sâmbătă seara în fața Primăriei Arad, ei protestând împotriva Guvernului Grindeanu.

Ei au venit cu pancarte inscripționate cu mesaje critice la adresa Guvernului și a PSD, precum și cu steaguri tricolore și vuvuzele. Protestul a fost unul fără incidente, încheindu-se la ora 21,00. AGERPRES / (AS — autori: Otilia Halunga, Isabela Păulescu, Elena Stanciu, Jana Pintili, Dan Mihăescu, Anamaria Toma, Maria Mitrică, Dorina Matiș, Ioan Weisl, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...