32 de tone de canabis confiscate în Spania. Este cea mai mare captură din lume

32 de tone de canabis confiscate în Spania. Este cea mai mare captură din lume

Poliţia spaniolă a anunţat sâmbătă capturarea a 32 de tone de muguri de canabis, „cea mai mare captură din această substanţă la nivel internaţional'', la finalul unei anchete care a dus la arestarea a 20 de persoane, informează AFP, citată de Agerpres.

Poliția spaniolă a făcut o captură record de canabis / Foto: guardiacivil.es

Operaţiunea amplă botezată „Jardines'' („grădini'') s-a derulat în ultimele săptămâni în mai multe oraşe din Spania, printre care Toledo (centru) şi Valencia (est), unde persoanele bănuite de trafic depozitau cea mai mare parte a mărfii, a precizat Garda Civilă.

S-a „finalizat prin capturarea a 32 de tone de muguri de marijuana'', echivalentul producţiei a „1,1 milioane” de plante de canabis, adică „cea mai mare captură din această substanţă nu doar în Spania, ci şi la nivel internaţional”, a mai precizat instituţia într-un comunicat.

Potrivit Gărzii Civile, mugurii de canabis erau ambalaţi în vid pentru a putea fie expediaţi în diferite regiuni spaniole, dar şi în alte ţări europene, „în principal în Elveţia, Ţările de Jos, Germania şi Belgia''.

În total, 20 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani - nouă bărbaţi şi 11 femei - au fost arestate în timpul operaţiunii. Organizaţia de care aceştia aparţineau „controla ansamblul procesului de producţie şi de distribuţie a drogului'', a mai precizat Garda Civilă.

După ce a fost timp de mai multe decenii poarta de intrare a haşişului în Europa, Spania se confruntă în ultimii ani cu o multiplicare a plantaţiilor de canabis pe teritoriul său, fenomen care atrage grupuri infracţionale de pe întreg continentul european.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România