5 mituri despre constipaţie care îţi pot face rău dacă le crezi

5 mituri despre constipaţie care îţi pot face rău dacă le crezi

Constipaţia vă poate face probleme

Nu e de mirare ca in jurul problemei sunt fel si fel de pareri, unele avizate, altele nu. Acestea din urma dau nastere unor mituri care ar putea face mai mult rau decat bine.

Iata 5 mituri despre constipatie pe care ar trebui sa le uiti.

Mit # 1: Clisma ajuta la curatarea organismului

Clisma si irigarea colonului pot elimina din reziduri, insa nu nu sunt o modalitate eficienta de prevenire sau vindecare a constipatiei. De fapt, clisma poate cauza constipatie, mai ales in cazul persoanelor in varsta. Irigarea colonului poate afecta colonul ceea ce poate duce la alte probleme.

Mit # 2: Laxativele au efect rapid

In functie de tipul de laxativ folosit poti avea nevoie de cateva minute inainte de ca tranzitul intestinal sa inceapa. Un supozitor isi poate face efectul intr-o ora.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...