5 trucuri ingenioase pentru organizarea eficienta a portofelului

5 trucuri ingenioase pentru organizarea eficienta a portofelului

Portofelul este un accesoriu esential atat pentru femei, cat si pentru barbati. In geanta oricarei persoane exista un portofel in care aceasta isi tine banii, cardurile, permisele, actele si legitimatiile de care are nevoie in fiecare zi. In functie de necesitate si de preferinte, exista numeroase modele de portofele, mai mari sau mai mici, in care pot fi depozitate lucrurile importante.

Desi, rolul portofelului a crescut in timp si nu este vazut doar ca un obiect important, ci si ca un accesoriu, multi nu acorda prea multa atentie interiorului sau. De aceea, trebuie ca, din cand in cand, sa faci macar un pic de curatenie in portofel, ca sa beneficiezi un accesoriu curat si eficient. Iata cateva trucuri ingenioase de organizare:

Alege un portofel de calitate

Inainte sa te apuci de organizare, trebuie sa iti verifici portofelul. Daca este uzat sau vrei un model nou, gasesti numeroase modele de portofele pe epantofi.ro, si alegi in functie de preferinte. In afara de culoare si de compartimentare, portofelul trebuie sa fie confectionat dintr-un material de calitate, asa cum este pielea, care iti ofera rezistenta in timp. Opteaza pentru un portofel calitativ si incapator, pe care sa-l folosesti ani la rand. Daca alegi sa-l pastrezi pe cel vechi, fa curatenie in el si arunca toate bonurile sau chitantele care nu-ti mai sunt de folos.

Organizeaza locul in care tii bancnotele

Pentru ca rolul principal al portofelului este acela de a pastra banii in siguranta, ocupa-te de organizarea sectiunii in care tii bancnotele. Aranjeaza-le in functie de valoare, de la cele mai mici pana la cele mai mari, astfel incat sa gasesti, rapid, banii de care ai nevoie la shopping. Totodata, asigura-te ca printre bancnote nu exista chitante sau hartii inutile, care sa te incurce, atunci cand scoti banii din portofel.

Fa o selectie a cardurilor

In zilele noastre, oricine are un card in portofel, fie ca acesta este unul de credit sau de cumparaturi. Daca ai prea multe carduri in portofel, fa o selectie si pastreaza-le doar pe cele importante, pe care le folosesti mereu. Nu ai un portofel incapator sau nu-ti doresti sa iei cu tine toate cardurile? Lasa-le acasa pe cele pe care le folosesti rar, ca sa ai un portofel aerisit si organizat.

Organizeaza sectiunea in care asezi documentele

Nu poti sa pleci de acasa fara acte, de aceea, trebuie sa organizezi si sectiunea in care le pastrezi. Alege un compartiment unde vei pune doar cartea de identitate, permisul auto sau cardul de sanatate. De cele mai multe ori, din cauza dimensiunii, este, probabil, greu sa gasești un spatiu in care sa-ti tii cartea de identitate. De aceea, daca nu ai un portomoneu care are un compartiment special conceput pentru buletin, incearca sa-l tii la mijlocul portofelului, pentru a-l gasi rapid, la nevoie.

Pune monedele intr-un portmoneu separat

Chiar daca nu te dai in vant dupa monede, nu uita sunt utile. Pentru a nu ingreuna portofelul, poti sa tii monedele separat, intr-un portmoneu din geanta, si le vei gasi mai usor. Vrei sa tii monedele in portofel? Asigura-te ca modelul pe care-l ai are si  un compartiment special pentru monede, care se inchide cu fermoar sau cu o capsa.

Tine-ti portofelul organizat si nu-l aglomera cu hartii de care nu ai nevoie. Ocazional, fa o curatenie completa in portofel, ca sa ai banii si documentele in ordine.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/em37kS8WJJQ


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale