50 de membri ai Diviziei 76 de asalt aerian a Gărzii Rusiei, unitate de elită, uciși într-o luptă care a durat peste 14 ore

50 de membri ai Diviziei 76 de asalt aerian a Gărzii Rusiei, unitate de elită, uciși într-o luptă care a durat peste 14 ore

O unitate de elită a armatei ruse a fost decimată in timpul unei bătălii care a durat mai mult de 14 ore, a anunțat armata ucraineană, relatează Newsweek USA .

Brigada 80 de asalt a Fortelor Armate ale Ucrainei a precizat pe pagina sa de Facebook ca trupele sale au reusit sa opreasca cu succes o tentativa rusa de a avansa pe o autostrada de importanta strategica din estul Ucrainei.

In postare se precizeaza ca brigada ucraineana de parasutisti, care are garnizoana in Lviv, a folosit lansatoare de grenade NLAW pentru a ataca un vehicul de lupta BMD rusesc si trupe rusesti. Au fost ucisi 50 de membri ai Diviziei 76 de asalt aerian a Garzii Rusiei, cu sediul in Pskov, „care este considerata de elita in cadrul fortelor armate ruse”.

Un locotenent superior si un soldat de rang inalt din brigada ucraineana au refuzat evacuarea in ciuda ranilor suferite si au continuat sa conduca focul pana cand trupele rusesti s-au retras, lasand in urma trupurile celor morti, a precizat postarea.

„Actiunile coordonate ale unitatilor de artilerie ale brigazii 80 au aplicat lovituri de artilerie in masa asupra inamicului”, se arata in postarea in limba ucraineana.

Rusia nu a comentat batalia, iar Newsweek a contactat Ministerul rus al Apararii pentru comentarii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...