500.000 de soldați ruși și ucraineni au murit pe câmpurile de luptă din Ucraina, spun oficialii americani

500.000 de soldați ruși și ucraineni au murit pe câmpurile de luptă din Ucraina, spun oficialii americani

SUA estimează până acum aproape 500.000 de victime militare ruse și ucrainene în luptele din conflictul sângeros din Ucraina. Condamnații din gruparea Wagner spun că au fost folosiți drept carne de tun de către comandanții lor.

Soldați ucraineni FOTO Profimedia

Numărul victimelor pe câmpul de luptă din Ucraina se apropie de aproape 500.000 de soldați ruși și ucraineni, au declarat oficiali americani pentru New York Times, marcând o creștere semnificativă a numărului de morți în acest an, după luptele intense din estul țării.

Pierderile militare ale Rusiei se apropie de 300.000 de soldați, susțin oficialii, cu până la 120.000 de soldați uciși în acțiune.

În noiembrie anul trecut, generalul Mark Milley, șeful șefilor de stat major comun, a declarat că 100.000 de soldați de fiecare parte au fost uciși sau răniți, potrivit theguardian.com .

Dar luptele aprige lângă Bakhmut, în estul Ucrainei, unde Rusia a trimis condamnați în valuri de atacuri sinucigașe și o contraofensivă ucraineană nereușită împotriva pozițiilor fortificate ale Rusiei, au dus la pierderi semnificative de ambele părți, dublând numărul morților din noiembrie.

S-a spus că Ucraina ar avea aproape 70.000 de morți și 100.000-120.000 de răniți. Armata permanentă a Rusiei este de două până la trei ori mai mare decât cea a Ucrainei, iar țara are o populație mai mare din care să-și recruteze soldații din prima linie.

Ucraina are aproximativ 500.000 de militari, în timp ce Rusia are peste 1,3 milioane, a estimat ziarul, inclusiv rezerve și paramilitari Wagner.

Ambele estimări, despre care oficialii au recunoscut că au fost speculative, ar marca un procent ridicat de morți/răniți, cu un ucrainean ucis pentru fiecare alți doi soldați răniți pe câmpul de luptă.

Oficialii au spus că au estimat datele folosind „imagini din satelit, interceptări de comunicații, rețelele sociale și mesaje de știri din partea reporterilor din țară, precum și rapoarte oficiale din ambele guverne”.

Ziarul a spus că oficialii „au avertizat că cifrele victimelor au rămas dificil de estimat, deoarece se crede că Moscova își subestimează în mod obișnuit morții și răniții de război, iar Kievul nu dezvăluie cifre oficiale”.

Trimiși în atacuri sinucigașe

Oficialii serviciilor de informații americane „petrecuseră mult mai mult timp concentrându-se pe victimele rusești decât pe cele ale Ucrainei, aliatul lor”, a adăugat ziarul.

Informațiile despre 120.000 de soldați ruși uciși sunt considerabil mai mari decât cifrele confirmate de jurnaliștii ruși care monitorizează conflictul. Folosind date open-source, Meduza și BBC Russian au confirmat moartea a 30.000 de soldați ruși cu postări de la rude pe rețelele sociale, rapoarte din presa locală sau declarații ale guvernului local.

Folosind date privind numărul enorm de morți din înregistrările publice, Meduza și Mediazona au estimat că 47.000 de soldați au fost uciși în timpul războiului, fără a-i lua în considerare pe cei din teritoriile ocupate din estul Ucrainei.

Cifrele au marcat, de asemenea, o creștere considerabilă față de o evaluare publicată de Agenția de Informații pentru Apărare din aprilie, care spunea că Rusia a suferit până la 223.000 de victime, dar doar 43.000 de morți în acțiune. În mod similar, victimele ucrainene ar fi putut ajunge la 131.000 de soldați, se arată în document, inclusiv un maxim de 17.500 uciși pe câmpul de luptă.

Numărul de decese poate reflecta estimările în schimbare ale numărului de soldați care supraviețuiesc rănilor pe câmpul de luptă. Îngrijirea medicală este mai rudimentară decât în ​​armata SUA, iar soldații sunt adesea evacuați în condiții haotice în spitale și puncte de ajutor.

Rușii recrutați din închisoare pentru a lupta în Ucraina au spus că erau adesea trimiși în atacuri frontale împotriva pozițiilor fortificate și abandonați pe câmpul de luptă dacă erau răniți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene